Sant Vicenç dels Horts s’omple de poesia en la nova edició del Ciutat en Vers

  • S’han penjat poemes a les marquesines del bus i durant la propera setmana s’escamparan més versos per la plaça de la Vila i alguns edificis municipals
  • Es ret homenatge a T.S Eliot (traducció d’Agustí Bartra), Gabriel Ferrater i Pier Paolo Passolini, entre d’altres
  • La campanya s’estendrà fins al setembre, quan se celebrarà el Festival Internacional Horts de Poesia

Per commemorar el Dia Internacional de la Poesia (21 de març), Sant Vicenç dels Horts ha posat en marxa novament la iniciativa Ciutat en Vers, que té per objectiu acostar aquest gènere literari al conjunt de la ciutadania. Per fer-ho, durant el 21 de març s’han penjat diversos textos a les marquesines dels autobusos. Es preveu que durant la propera setmana es vinilin també els vehicles del bus amb un poema visual i es pengin més versos a la plaça de la Vila i a edificis municipals, entre ells, la Biblioteca Municipal Les Voltes. La campanya s’estendrà fins al setembre, quan se celebri el Festival Internacional Horts de Poesia.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, celebra un any més la iniciativa: “Som una ciutat farcida de cultura i una de les figures més emblemàtiques és el poeta Narcís Lunes i Boloix. Posem en valor la poesia i la difonem perquè tothom pugui gaudir en el dia a dia d’aquest gènere que molts cops es qualifica com a minoritari, però que cada cop té més adeptes”.

Ciutat en Vers és una iniciativa conjunta de la Biblioteca Municipal Les Voltes, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i dels poetes vicentins José Antonio Arcediano i Jordi Boladeras, organitzadors del Festival Internacional Horts de Poesia. La campanya ‘Ciutat en Vers’ va néixer el 2018 amb motiu del Dia Internacional de la Poesia.

Repertori d’enguany

Ciutat en Vers ret enguany homenatge a diversos centenaris: publicació de la primera edició de La terra eixorca, de T.S Eliot (traducció d’Agustí Bartra); així com els naixements de Gabriel Ferrater i de Pier Paolo Passolini.

També hi ha poemes de Gabriela Mistral, César Vallejo, Joan Fuster i de Jordi Julià, últim premi Narcís Lunes i Boloix. A més també hi ha escampats versos del poeta vicentí Narcís Lunes i Boloix i de poetes actuals del municipi: Irene Gómez Diéguez (Premi Amadeu Oller 2021) i Andreu Vila Pascual.

Podeu consultar aquí tot el repertori

 

Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

Ja en la primera edició, Ciutat en Vers va ser guardonat amb el Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat en la categoria de Literatura Joana Raspall i Juanola. El jurat va valorar l’aposta decidida per escampar la poesia per la ciutat amb plafons a les marquesines de bus, pancartes als equipaments municipals i recitals en les diferents llengües que es parlen al poble. Ciutat en Vers aglutina les iniciatives poètiques més destacades que s’organitzen a Sant Vicenç dels Horts: el Concurs Literari Narcís Lunes, el pla de promoció de la lectura i el Festival Internacional Horts de Poesia. La iniciativa vol promoure l’interès de la ciutadania vicentina per un gènere literari on afloren especialment la sensibilitat i les emocions.

En les successives edicions de Ciutat en Vers s’han exposat desenes de poemes a les marquesines de bus, als aparadors de diferents botigues del municipi i als edificis municipals. A més, els versos anaven acompanyats d’un codi QR que enllaçava amb un espai on es podia escoltar el poema corresponent en la veu de rapsodes locals. Durant el confinament pandèmic, la iniciativa es va traslladar al canal de Youtube municipal.

 

Posted in Cultura