Sant Vicenç en Xarxa assessora sobre el procés d’inscripció com a família d’acollida de persones refugiades d’Ucraïna

  • La xarxa de suport mutu ha recollit 23 tones de material humanitari, que s’envien a la zona afectada a través del consolat ucraïnès
  • Continuen oberts els comptes bancaris del Fons Català de Cooperació per enviar diners a organitzacions que treballen al terreny

Sant Vicenç dels Horts continua bolcat amb la campanya humanitària per ajudar la població ucraïnesa que està patint les conseqüències de la guerra, arran de la invasió russa del 24 de febrer. Personal municipal i de voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa han gestionat la recollida de 23 tones de material humanitari, entre roba, aliments i medicaments. A més, la xarxa de suport mutu assessora les persones que vulguin formalitzar la seva inscripció com a família d’acollida, tràmit necessari per portar a casa persones refugiades d’Ucraïna.

La ciutadania que vulgui acollir ha de seguir els passos que marca la Generalitat, recollits a: https://web.gencat.cat/ca/ucraina/com-colaborar/. Les persones que necessitin assessorament poden contactar amb Sant Vicenç en Xarxa a través dels canals següents:

  • santvicencenxarxa@svh.cat
  • Tel. 648 19 59 54

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha agraït públicament a la ciutadania “l’allau de solidaritat d’aquests dies i les mostres de suport cap al poble ucraïnès, així com una defensa ferma de la pau a través de diverses manifestacions”. El batlle també ha posat en valor la “gran tasca del personal voluntari de Sant Vicenç en Xarxa”, que treballa “intensament i de manera desinteressada per fer arribar l’ajuda a les famílies ucraïneses”. 

Enviament de diners

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts també anima la ciutadania a enviar diners a les organitzacions que treballen a la zona afectada i espais fronterers. El Fons Català de Cooperació ha obert dos comptes bancaris per fer arribar donacions tant públiques com privades:

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Per tal que es destini a les necessitats humanitàries d’Ucraïna, cal incloure el concepte “Campanya 3699-Crisi Ucraïna”.

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat