Servei de Mediació Ciutadana

El Servei de Mediació Ciutadana ajuda a resoldre 52 casos l’any 2022

  • Ubicat a l’Equipament Cívic de La Guàrdia, és un servei gratuït i confidencial que gestiona a través del diàleg conflictes de ciutadania, entitats i altres col·lectius

El Servei de Mediació Ciutadana de Sant Vicenç dels Horts ha tancat l’any 2022 amb un total 52 casos gestionats. Gran part d’aquests han estat per resoldre problemes entre el veïnat, relacionats amb l’espai públic o de caràcter associatiu (70%). També s’han resolt casos de l’àmbit familiar (15%), activitats econòmiques (10%) i escolars (3%).

A través de la mediació es busca que aquests conflictes es gestionin de manera conjunta i com a alternativa al procés judicial. El servei de l’Ajuntament funciona des de 2017 amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Des d’aleshores, s’han gestionat 292 casos.

La regidora de Participació Ciutadana i Convivència, Paqui Capellades, ha explicat: “Tenir a la ciutat aquest servei és d’una gran ajuda. Tenim grans professionals que donen suport al veïnat per resoldre qualsevol diferència, en un entorn amable, comprensiu i disposat a facilitar les coses”.

A més d’atendre casos, el servei organitza tallers a escoles i instituts amb una finalitat preventiva i de foment del diàleg i la participació activa. Durant l’any 2022 van fer 19 tallers en 5 centres diferents, i per aquest 2023 en tenen programats 23 en nou centres diferents. Les formacions s’imparteixen a Primària, Secundaria, Cicles formatius, centres d’Educació Especial i Policia Local.

També, el servei participa al Pla de convivència i de treball als barris del municipi i recentment ha posat en marxa un dispositiu de Mesures Alternatives a les Sancions econòmiques, per aquell jovent menor de 18 anys, que poden optar per ajudar al municipi de forma compensatòria a una infracció.

El Servei, que és de caràcter gratuït, està situat a l’Equipament Cívic de La Guàrdia (carrer del Mestre Ramon Camps, 86) i es pot sol·licitar al telèfon 671 142 247, al correu mediaciociutadana@svh.cat o bé dirigint-se al SIAC.

Posted in Convivència i civisme