Tota la informació de les eleccions generals a Sant Vicenç dels Horts

  • El 23 de juliol 21.312 vicentines i vicentins estan cridats a les urnes per escollir representants al Congrés de Diputats i al Senat

El diumenge 23 de juliol estan convocades les eleccions generals: s’escull les persones representants del Congrés dels Diputats i del Senat. A Sant Vicenç dels Horts hi ha 21.312 persones cridades a les urnes. L’electorat ha rebut a casa una targeta amb informació sobre la seva inscripció al cens, on s’indica el lloc on ha d’anar a votar: el col·legi electoral i la mesa.

Enguany hi haurà els mateixos col·legis electorals i meses que a la darrera convocatòria. Recordeu que al 28 de maig hi va haver modificacions en un dels col·legis: les persones que votaven a l’Esplai Montserrat ho van fer a Can Comamala (c. Mossèn Jacint Verdaguer, núm. 113), amb les meses 01 001 U i 01 008 U. Consulteu la notificació de l’Oficina del Cens, on s’hi indica on pertoca anar a votar: tant el col·legi com la mesa. Els col·legis electorals estaran oberts de 9 a 20 h.

“Durant els dies 22 i 23 de juliol, s’habilitarà un enllaç per consultar el col·legi i la mesa electoral on s’ha d’exercir el dret a vot: https://svh.cat/cens

Les persones amb mobilitat reduïda poden sol·licitar el servei gratuït de trasllat del seu domicili a l’entrada del col·legi electoral, i de tornada cap a casa. Aquest servei es prestarà el diumenge de 17 a 20 h. Cal trucar al telèfon 900 111 656 per demanar-ho.

Quants diputats/des i senadors/es hi ha i com es trien?

El Congrés està format per 350 diputats. A cada província correspon un mínim inicial de dos diputats. Els 248 diputats/des restants es distribueixen entre les províncies en proporció a la població. A la província de Barcelona en pertoquen 32.

A diferència del Congrés, el nombre de senadors/es no és fixe (n’hi ha al voltant de 200), i no es vota un partit mitjançant llistes tancades: al Senat es vota la persona, triant 3 candidats, 2 o 1 d’entre els que figurin a la papereta única que recull tots els candidats/des de totes les formacions que es presenten a l’elecció per cada circumscripció.

Les paperetes a les eleccions al Congrés són de color blanc, i al Senat, de color sípia.

Tota la informació sobre els comicis, la trobareu en aquest enllaç

 

Posted in Comunicació