Sant Vicenç cardioprotegit

Sant Vicenç dels Horts és un municipi cardioprotegit amb més de 10 DEAs a disposició de la ciutadania del municipi.

El DEA és l’equip dissenyat per detectar una arritmia cardíaca i administrar al cor una descàrrega elèctrica controlada per tal de restaurar el seu ritme normal. El funcionament és fàcil però requereix un suport per part d’alguna persona.

Davant un esdeveniment sobtat en que una persona es desmaia, cal sospitar que està patint un atac cardíac i caldrà seguir el següent protocol:

  • Reconèixer la situació: per comprovar si la persona es pot beneficiar de la desfibril·lació, un cop s’ha comprovat que el pacient està inconscient i no respira amb normalitat, TRUQUEU AL 112.
  • Envieu algú a buscar el DEA més proper. Inicieu les compressions toràciques, mentre parleu amb el 112. Els metges d’Emergències Mèdiques us ajudaran guiant les vostres accions.
  • Quan arribi el desfibril·lador poseu-lo en marxa i col·loqueu els pegats sobre el pit nu del pacient. El DEA us guiarà durant tot el procés amb indicacions lumíniques i de veu. Analitzarà el ritme del pacient i aplicarà, si s’escau una descàrrega.
  • Seguirem les indicacions, maniobres de reanimació cardiopulmonar, fins a que arribi el Sistema d’Emergències Mèdiques.

El 14 de març és el Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular. Seguir hàbits saludables és la millor forma per evitar problemes cardiovasculars i la necessitat d’utilitzar un DEA, la prevenció està en mans de totes i tots.