Tinença responsable d’animals de companyia

Els animals de companyia són una font de satisfacció i proporcionen molts beneficis als seus propietaris. Tenir animals de companyia exigeix, però, complir un seguit de compromisos, tant amb l’animal com amb la societat. Aquesta doble responsabilitat que tenen els propietaris, amb els animals i amb la societat, és el que es coneix per tinença responsable.

Tots els animals han d’inscriure’s en el registre censal municipal i és imprescindible identificar el gos, el gat o la fura amb un microxip perquè pugui ser retornat en cas de pèrdua o robatori. No es pot maltractar ni abandonar mai cap animal i s’ha d’alimentar adequadament.

En aquest àmbit l’ajuntament facilita fer diferents tallers relacionats amb la tinença responsable de gossos i gats.

Taller de convivència amb gossos. Fes del teu gos el millor amic del parc

Sovint els amos dels gossos usuaris dels espais públics, en concret els parcs, utilitzen aquest recurs urbà per a cansar al gos. En la societat actual, la majoria dels gossos passen varies hores a casa sense fer res mentre els tutors treballen i necessitem trobar maneres en que els nostres animals es puguin esbargir. En aquest cicle de tallers volem oferir-vos alternatives per a aconseguir satisfer les necessitats del vostre gos o gossa, canviant la perspectiva sobre quines són aquestes necessitats reals a través del coneixement del gos com a espècie, valorant i cuidant alhora l’espai públic i privat i entre tots buscarem estratègies per a millorar la convivència entre gossos i humans.

Durant els dies 4, 11, 18 de maig i 1 de juny, es faran tallers gratuïts al Parc del Pi Gros de convivència amb gossos. Us podeu inscriure a qualsevol dels tallers o a tots 4.

Formulari d’inscripció

Taller 1. Maneig de l’activitat canina: En aquest taller expliquem quines necessitats de despesa energètica tenen els gossos en funció de la seva etapa vital i circumstancial, parlarem del cansament físic vs estimulació mental i del sentit de l’olfacte i el seu ús terapèutic i lúdic. Ho farem a través de l’estructura de joc i la calma. I per acabar, definirem com ha de ser un passeig de qualitat tant pel gos com per l’humà.

Taller 2. Comunicació canina: Parlarem de com es comuniquen els gossos, quines expressions utilitzen per a relacionar-se, tant amb nosaltres com amb altres gossos i d’altres espècies, com interpreta-les i què fer davant determinats comportaments al carrer i a casa. Farem cinc cèntims de pautes de seguretat en la relació entre gossos i nens.

Taller 3. Convivència urbana: Analitzarem les habituacions i habilitats bàsiques per a garantir la seguretat en la circulació amb gossos. Descriurem i treballarem quines son les conductes d’obediència urbana bàsica. Mostrarem el material de passeig adequat a cada gos: morrions, corretges de diferents mides, collars/arnesos, etc. Explicarem la normativa vigent i les conseqüències del no compliment.

Taller 4. Què fer quan no podem sortir: Parlarem de quines eines tenim per a procurar al nostre animal la despesa energètica necessària per a aconseguir estar tranquil a casa quan no tinguem la possibilitat d’estar-nos tota l’estona necessària al carrer. Buscarem estratègies en l’ús de l’espai disponible i els materials per a evitar malestar en els nostres gossos, que poden acabar mostrant-se com a vocalitzacions i altres sorolls que poden afectar a la convivència veïnal.

 

Imatges