Activada l’alerta per calor molt intensa fins demà al matí

  • L’Ajuntament pren diverses mesures, com oferir les dependències municipals per evitar els cops de calor o posposar els treballs a l’exterior dels serveis municipals

Es preveu que les temperatures molt altes es mantinguin per la nit d’avui i fins demà al matí. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipals, en fase d’alerta, per calor intensa. La regidora de Protecció Civil, María Peláez, fa una crida a la precaució: “Des de l’Ajuntament hem activat el protocol per protegir la ciutadania, especialment la més vulnerable, com ara gent gran, infants i persones amb malalties cardiorespiratòries. És clau que tothom prengui consciència de la importància de seguir les recomanacions habituals, com ara hidratar-se i evitar la sortida a l’exterior en les hores de màxima calor, entre d’altres”.

El Pla Bàsic d’Emergències Municipals contempla diverses mesures per protegir la població:

  • Refugis climàtics. Es tracta d’espais adequats per evitar els cops de calor. A l’exterior n’hi ha un al Parc del Pi Gros, degudament senyalitzat. D’altra banda, l’Ajuntament recorda a la ciutadania que les dependències municipals es mantenen obertes en l’horari habitual i compten amb climatització, per si alguna persona necessita accedir-hi en algun moment.
  • Canvis organitzatius dels serveis municipals. Es posposen les feines previstes a l’exterior que impliquin un gran esforç físic i coincideixin amb les hores de més calor. De la mateixa manera, des d’Urbanisme s’ha avisat a les empreses que operen al municipi perquè actuïn de la mateixa manera i protegeixen a les seves treballadores i treballadors.
  • Avís als centres educatius i esportius. S’ha informat a les escoles on es fan casals que tinguin cura a l’hora de fer activitats a l’exterior i, si no tenen climatització a les aules, que prevegin alternatives de ventilació. Pel que fa als centres esportius, si tenen previsió de fer activitats dirigides a l’exterior, han de recordar a les persones assistents que es mantinguin hidratades i, si és possible, fer-les a l’ombra.
  • Especial atenció a la gent gran. L’Ajuntament ha contactat amb les residències de gent gran perquè extremin la precaució, perquè no facin activitats a l’exterior i perquè mantinguin les instal·lacions ben climatitzades, entre d’altres mesures.

Recomanacions d’autoprotecció

Igualment, Protecció Civil recorda a la ciutadania que és aconsellable seguir les recomanacions habituals:

  • Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.
  • Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o veïnat gran que visqui sol per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Vigileu que la canalla i la gent gran prengui líquids per estar hidratats. Cal recordar que els menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar.
  • Eviteu la deshidratació bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

 

Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.

Posted in Salut i seguretat