L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 34 anys a Huelva

L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 45 anys a Màlaga

  • El nombre de feminicidis aquest any és de 4, i se n’han registrat 1.186 des que es porta el recompte oficial

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i condemna profundament l’assassinat masclista d’una dona, la Natalia, de 45 anys, a Marbella (Màlaga). La família en va denunciar la desaparició i la Policia va anar a interrogar la seva exparella, un home de 46 anys, ja que feia uns dies que s’havia saltat l’ordre d’allunyament que tenia de la dona i als agents els constava la denúncia. Quan va rebre la policia al seu domicili els va confessar que havia matat la dona i l’havia esquarterat a una platja de la localitat. La víctima tenia dos fills menors d’edat.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere confirma que amb aquest cas, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya puja a 4 el 2023 i a 1.186 des del 2003, quan es van començar a recopilar dades.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

Concentració a la plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar tots els casos de violència masclista, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes. Així, s’anima a tota la ciutadania a participar de l’acte que es farà el proper 1 de febrer, a les 19 h.

Posted in Igualtat