Miguel Comino Són molts els reptes

Miguel Comino: “Són molts els reptes que Sant Vicenç té en el futur, i el model de ciutat que està en marxa genera consensos”

  • L’alcalde fa balanç del mandat en una conferència a la Vicentina, on ha destacat la planificació estratègica i els més de 6,5 milions d’euros executats en inversions per la millora de la ciutat

Tret de sortida a la 39a edició de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts. Simultàniament amb la Festa Major d’hivern i la 6a Mostra Internacional de Pastisseria, el municipi viu un dels moments més importants de l’any; i l’alcalde Miguel Comino ha aprofitat aquest marc per pronunciar una conferència política a la Vicentina per fer balanç del mandat i explicar els projectes previstos per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. El batlle, qui ha volgut remarcar que Sant Vicenç dels Horts “té molts reptes en el futur immediat i també el futur a mig i llarg termini. El model de ciutat que està en marxa tinc clar que, en línies generals, genera consensos”.

Comino ha fet un repàs extens al mandat tot posant l’accent en l’apartat de les inversions, sens dubte un dels puntals del mandat atès la singularitat d’aconseguir prou recursos per impulsar diversos projectes. “Sant Vicenç necessitava urgentment inversions. A tot arreu. A tots els barris… i és el que estem fent”, ha explicat l’alcalde, qui ha agraït la feina feta des del consistori per aconseguir reunir els recursos necessaris a tal efecte. En concret, es vol acabar el mandat executant inversions per valor de 6,5 milions d’euros, amb projectes com per exemple:

  • Millores en l’espai públic: la construcció del nou parc Fluvial; 30.000 metres quadrats de voreres arranjades; més de 20.000 metres quadrats d’asfaltat als carrers; la creació d’una zona d’esbarjo al costat de l’institut Gabriela Mistral; la renovació dels espais comuns als pisos del carrer del Riu, just darrera de l’Ateneu Familiar; diverses millores als parcs infantils del municipi; etc.
  • Equipaments educatius: construcció de la nova escola bressol municipal Petit Mamut (que es posarà en marxa després de Setmana Santa); i la total remodelació de les aules del Programa de formació i inserció i del Programa de transició al treball als antics Salesians on es fan formacions reglades de fleca i pastisseria i d’informàtica.
  • Actualització dels espais industrials: urbanització del camí de Can Ubach, al polígon industrial de Les Fallulles (una intervenció que supera el milió d’euros).
  • Millores en la mobilitat: la sincronització semafòrica a la carretera de Sant Boi; el camí de Cavallers millorat entre la ciutat i Santa Coloma de Cervelló; la planificació de la millora de la rotonda de les Ovelletes i els accessos a l’autovia; etc.
  • Equipaments socials i culturals: la construcció del Centre Cívic de la Guàrdia; i la posada en marxa del Centre Cívic i Cultural Virgínia Amposta.
  • Millora de la qualitat ambiental, el comerç local i l’accessibilitat: les transformacions del tram del carrer Barcelona i del carrer Comerç entre el Pas del Llop i Àngel Guimerà; les millores a les voreres de l’eix comercial del carrer Mossèn Jacint Verdaguer al barri de Can Ros; o la instal·lació d’escales mecàniques a Sant Josep, entre d’altres.

L’alcalde Miguel Comino ha volgut valorar especialment tota la tasca aconseguida durant el mandat, sobretot per les dificultats viscudes durant els darrers quatre anys, com ara les conseqüències del temporal Glòria; l’impacte de la Covid-19 i els estats d’alarma; i la recent guerra d’Ucraïna amb la crisi inflacionària actual. “Aquest serà, de fet, el primer any que celebrarem la Mostra i la Festa Major amb normalitat des que vaig accedir a l’alcaldia”, ha ironitzat el batlle. Malgrat tot Comino considera que el balanç de la gestió del govern és “satisfactori” i ha animat a l’auditori a visitar l’exposició institucional que s’instal·larà durant els dies de la Mostra, on s’hi poden veure tant el detall de projectes realitzats com un avançament dels futurs.

Un dels eixos del mandat després de la crisi sanitària ha estat la planificació, que s’ha fet conjuntament amb agents polítics, socials i econòmics del municipi. En aquesta qüestió Comino ha volgut remarcar projectes endegats amb visió de futur com ara la creació de més de 400 habitatges assequibles; l’ampliació del cos de la Policia Local i la creació de la Unitat de Proximitat; i les previsions de millora de diversos polígons industrials per fomentar la competitivitat de la ciutat.

Comino ha agraït la predisposició de partits de l’oposició a treballar conjuntament amb el govern per implementar polítiques que millorin la qualitat de vida de les persones, i ha demanat responsabilitat i compromís a la resta de grups per aconseguir les diverses reivindicacions que té el govern municipal: “Dependrà de tots i totes nosaltres, i només de nosaltres, que puguin tirar endavant”, ha afirmat. En aquest sentit, l’alcalde ha enumerat reptes pendents amb altres administracions com ara la residència de la gent gran, la millora de l’atenció assistencial als ambulatoris, l’arranjament de l’escola Sant Jordi o el soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat, entre d’altres.

L’alcalde ha acabat la seva intervenció amb un missatge d’optimisme: “Diuen que els temps són complexos quan les coses no tenen sentit o quan no se sap cap a on es va. Sant Vicenç té molt clar cap a on va, així que el futur col·lectiu que ens espera és del tot esperançador”. Finalment, ha convidat a la ciutadania a participar dels actes de la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica.

Posted in Convivència i civisme, Cultura, Decidim SVH, Economia, Educació, Esports, Gent gran, Habitatge, Igualtat, Joventut i infància, Medi ambient, Ocupació i empresa, Salut i seguretat, Serveis municipals, Serveis socials, Solidaritat, Cooperació i Voluntariat, Territori i mobilitat