Ajuntament i Unió de Botiguers

Ajuntament i Unió de Botiguers tanquen una bateria d’accions per incentivar les compres al municipi i promoure els comerços vicentins

  • Es flexibilitzarà l’accés autoritzat en vehicle al carrer de Mossèn Josep Duran, durant els matins i mentre no hi hagi entrada i sortida d’infants a les escoles
  • Es crearan espais d’estacionament al voltant de les zones comercials, amb la possibilitat de llogar zones privades tant a Vila Vella com a Can Ros

Amb la voluntat de millorar el suport que es dona des de l’Ajuntament a la Unió de Botiguers, l’equip de govern ha arribat a un consens amb l’entitat per posar en marxa diverses accions. Així, s’adaptaran algunes de les polítiques municipals a les necessitats dels establiments comercials per tal que puguin incrementar el seu valor afegit.

Els principals acords se centren en dos àmbits clau: la mobilitat i els incentius als comerços. Per una banda, l’Ajuntament defensa el pla d’arranjament dels vials de Vila Vella per revertir el deteriorament del comerç local, tot i que entén les dificultats actuals i per això es relaxaran certes normatives. Per altra banda, s’aposta per una modificació dels incentius que des del govern municipal es realitzen de cara al suport al teixit comercial.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, ha explicat: “Amb l’afany de vetllar per la millora del teixit comercial i gastronòmic, apostem per flexibilitzar algunes de les propostes aprovades en el Pla de Comerç de la ciutat. Som un govern dialogant i ens agrada consensuar les polítiques amb la societat i el teixit econòmic, perquè siguin el més adequades possible”.

Els principals acords als que s’ha arribat, són:

  • Durant els matins, flexibilitzar l’horari d’accés autoritzat en vehicle al carrer de Mossèn Josep Duran, mentre no hi hagi entrada i sortida d’infants a les escoles. A les tardes i caps de setmana l’accés per a vehicles es mantindrà només per a vehicles autoritzats.
  • Estudiar l’aplicació d’una APP on els comerços puguin autoritzar de forma puntual l’entrada d’algun/a client/a que hagi d’entrar de manera necessària en cotxe a algun dels comerços de la zona restringida per la càmera situada al carrer del Mossèn Josep Duran.
  • Crear rutes atractives al voltant de la carretera de Sant Boi i senyalitzar els comerços i les zones d’aparcament.
  • Un cop finalitzades les obres del carrer de Comerç, i tot i mantenir la prioritat per a vianants, permetre la circulació de vehicles a una velocitat molt reduïda, de manera que es pugui mantenir un fil conductor de mobilitat al municipi sense haver de sortir a la BV2002.
  • Estudiar espais d’estacionament al voltant de les zones comercials. En aquest sentit es prioritza la possibilitat de llogar espais privats tant a la zona de Vila Vella com de Can Ros per ampliar el nombre d’estacionaments disponibles; així com el desenvolupament urbanístic del Front Sud, just davant de l’ambulatori de Vila Vella amb l’aparició d’un solar de més de 2.200 metres quadrats destinats a estacionament gratuït a la porta de Vila Vella (i on instal·lar dijous el mercat setmanal).
  • Continuar amb la renovació a led de la il·luminació de la via pública del municipi.
  • Reduir del 50% al 30% la part de les subvencions al comerç local que s’ingressa a través de l’app SantviCard. Mantenir al 100% de pagament de l’import justificat, amb els màxims segons cada línia.
  • Mantenir els convenis de col·laboració existents i continuar fent accions conjuntes per dinamitzar el comerç de Sant Vicenç dels Horts.

Tant l’Ajuntament com l’entitat s’emplacen a fer un seguiment d’aquests acords, a través de reunions periòdiques per avaluar la implementació d’aquestes mesures i el seu desenvolupament.

Posted in Economia, Ocupació i empresa