Arriba l’11a edició del Festival Internacional Horts de Poesia

  • Enguany hi participaran Anton Ferret, Luís G. Cuntín, Josep Pedrals i Nil Boladeras

Un any més Sant Vicenç dels Horts posa la poesia a l’epicentre de l’activitat cultural del municipi. El pròxim 9 de setembre se celebra l’11a edició del Festival Internacional Horts de Poesia, una trobada amb recitals a càrrec d’artistes locals i vinguts d’arreu, que es farà a la plaça de la Vila, a partir de les 22 h.

El regidor de Cultura, Jordi Gil, ha animat la ciutadania a participar de l’acte: “Som un municipi on la cultura batega amb molta força, i en especial amb la poesia. Aquest festival, de petit format i amb esperit de ser pròxim i commoure, s’ha anat consolidant any rere any i actualment és un acte referent”.

L’acte el conduirà Marina Pastor i hi participaran:

  • Anton Ferret Baig (Vilafranca del Penedès, 1968) és llicenciat en Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual. Treballa a la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ha obtingut el premi Narcís Lunes i Boloix 2022 de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb el llibre de sonets Perdent la por, editat per Saldonar.
  • Luís G. Cuntín (Santiago de Compostel·la, 1960) és llicenciat en Geografia i Història a la universitat compostel·lana, i es dedica professionalment a la Sociologia com a consultor independent. Des de l’adolescència cultiva l’escriptura com a forma d’introspecció, però ha estat un poeta inèdit fins al gener del 2022, quan publica O caderno de Daia a l’editorial Chan da Pólvora. Ara treballa en la imminent edició d’A cantiga da serea, una obra complexa a manera de poema liricoèpic, en què es barregen diverses veus i que reflexiona en clau simbòlica sobre la innocència, la llibertat i el destí.
  • Josep Pedrals (Barcelona, 1979) es dedica a la poesia des de diversos fronts: escriu llibres d’investigació en el gènere (assajos novel·lats sobre poètica i vida), recita poesia de forma professional (ha actuat per Europa, Amèrica i Àsia), explica la poesia en cursos i conferències (en Universitats, Instituts i Escoles), difon i divulga la poesia en diversos mitjans de comunicació (actualment a El País), ha muntat celebracions poètiques de tot tipus i periodicitat, posa versos a la música de diversos compositors, expandeix la teatralitat del vers, etcètera.
  • Nil Boladeras (Sant Vicenç dels Horts, 1993). El projecte del músic vicentí neix el 2019 amb l’EP, XXV, autoproduït i autoenregistrat. Abans, Boladeras havia estat saxofonista i guitarrista de diversos grups de l’escena alternativa del Baix Llobregat com Trast, La Barraca, Chikato i Joan Cristo i Banda. Després d’aquestes experiències amb el bagatge que suposen, tant en l’àmbit musical com personal, el músic decideix emprendre el seu propi projecte, component, escrivint i cantant les seves cançons. Principi és el seu primer disc.

Els coordinadors de l’esdeveniment són Jordi Boladeras i Josep Sacristà, qui han posat l’èmfasi en que cada participant ha posat “l’angle d’enfocament” per trobar el propi to poètic: “Cadascun dels poetes i dels músics que ens acompanya en aquesta onzena edició d’Horts de Poesia sap molt bé que la seva obra neix d’aquesta voluntat d’enfocament de l’angle del món que el mou, el commou i li desperta interès… I hi treballa, s’hi capbussa i ens n’ofereix el resultat generosament”.

Si es preveu pluja, l’acte es traslladarà a la sala d’actes de Can Comamala. Podeu consultar el llibret d’Horts de Poesia aquí

 

Posted in Cultura