L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona de 58 anys a la província de València

  • La Taula d’Igualtat convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes, per rebutjar tots els casos de violència de gènere.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona de 58 anys a Alzira (València). Els veïns del domicili de la víctima han avisat a la policia després de sentir fressa a l’immoble. Un cop van arribar els agents l’home els va impedir l’entrada i es va atrinxerar al domicili. Un cop les forces especials van accedir a la casa, hi van descobrir els cossos sense vida de l’home i la dona. La investigació estableix que l’home hauria matat la dona i, en veure’s acorralat, s’hauria suïcidat.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que en el que portem d’any, 40 dones han mort assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles, una xifra que puja a 1.224 des de 2003.

Per rebutjar tots els casos de violència masclista, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes el primer dimecres de cada mes. Així, es convoca a tota la ciutadania a participar de l’acte que es farà el 6 de setembre, a les 20 h.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen diferents serveis telefònics d’atenció i emergència a la seva disposició. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

Posted in Igualtat