Avança a molt bon ritme la creació de la franja de protecció contra els incendis forestals al voltant de la Font del Llargarut 

  • Ja s’ha executat el 80% de l’obra, que generarà un espai segur de 25 metres d’amplada al perímetre del barri

Les tasques per crear una franja de 25 metres d’amplada al perímetre del barri de la Font del Llargarut aviat arribaran al 80% de l’execució. Per aquest motiu, aquest dilluns 6 de maig van realitzar una visita d’inspecció sobre el terreny l’alcalde, Miguel Comino, i la regidora de Protecció Civil, María Peláez.

Les feines, que van començar el 2 d’abril, avancen a molt bon ritme i tot apunta a que finalitzaran abans de l’estiu, el que permetrà millorar la protecció del veïnat d’aquesta urbanització vers els incendis forestals, agreujats pels efectes de la sequera prolongada que també pateix la vegetació, i la planificació per part dels cossos d’emergència.

Les primeres setmanes es van fer desbrossades i netejada del sotabosc, i darrerament ha començat la tala d’arbres amb la presència de tractors perquè aquests caiguin de forma controlada. Una part de la fusta sobrant està sent triturada i esmicolada, i l’altra està sent tallada per la seva posterior gestió i transport. Aquesta fusta restant serà reutilitzada per a la fabricació de pellets, carbó o d’altres usos, garantint la recirculació de les restes vegetals.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts realitza els treballs de manera subsidiària, atès que l’obligació és dels beneficiaris de la franja, els veïns de la urbanització. El departament municipal de Protecció Civil va explicar a l’Associació veïnal de la Font del Llargarut en què consistia l’actuació. Prèviament, durant tot un any s’han recollit les autoritzacions de tots els propietaris de les parcel·les afectades i s’ha obtingut el finançament per executar-la.

S’han instal·lat cartells informatius per avisar al veïnat d’aquesta actuació, que pot provocar de manera puntual alguna afectació a la mobilitat habitual.

Després d’una primera actuació a la Contraselva, les franges de protecció s’estendran a més espais d’aquesta urbanització, dins el Programa Metropolità d’Actuacions de Gestió Forestal (PMAF) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La resta de nuclis aïllats, com la Cremada, Sant Roc i el nucli urbà principal s’aniran programant en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb l’AMB amb la major brevetat possible.

Posted in Medi ambient