L’Ajuntament obrirà una franja de protecció contra els incendis forestals, al voltant de la urbanització de la Contraselva

En les properes setmanes començaran les tasques per crear una franja de 25 metres d’amplada al voltant d’alguns habitatges de la Contraselva, que protegeixi contra els incendis forestals. La finalitat és millorar la seguretat del veïnat davant el risc d’incendi, agreujat per la crisi climàtica actual. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts realitza els treballs de manera subsidiària, atès que l’obligació és dels propietaris amb edificacions Els treballs es desenvolupen dins el Programa Metropolità d’Actuacions de Gestió Forestal (PMAF) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Es preveu que els treballs s’iniciïn entre finals de juny i principis del juliol. A més, s’instal·laran cartells informatius en la urbanització per avisar al veïnat d’aquesta actuació, que podria provocar de manera puntual alguna afectació a la mobilitat habitual.

Aquesta serà una primera fase d’intervenció. Al 2024, les franges de protecció s’estendran en una segona fase a més espais de la Contraselva amb el mateix suport del programa PMAF, i s’incorporarà la Font del Llargarut, en aquest cas, amb el suport de la Diputació de Barcelona. La resta de nuclis aïllats com la Cremada i el nucli urbà principal s’aniran programant en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb l’AMB amb la major brevetat possible.

 

 

Posted in Medi ambient