Sant Vicenç dels Horts cedirà 76 ordinadors portàtils a les AFA escolars i entitats socioeducatives

  • La mesura es va aprovar per unanimitat al primer Ple municipal de l’any

 

El Ple municipal de gener ha aprovat per unanimitat cedir de manera gratuïta 76 ordinadors portàtils a les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de les escoles de primària i a quatre entitats socioeducatives sense ànim de lucre. Aquesta actuació forma part del “Projecte de millora de l’educació digital al centres educatius”, que compta amb finançament de l’AMB i busca contribuir a pal·liar els efectes de la bretxa digital en l’accés a les noves tecnologies. El preu total dels ordinadors, amb llicències de programari, és de 51.313 euros.

Cada AFA de les escoles de primària vicentines rebrà set ordinadors (Sant Antoni, Sant Jordi, La Guàrdia, La Vinyala, Sant Josep, Joan Juncadella, La Immaculada i Sant Vicenç) i les entitats socioeducatives en rebran cinc (Fundació Maria Auxiliadora, Fundació Bayt al-Taqhafa, Casal Infantil i Juvenil el Quijote i Centre diari Sant Josep). La regidora d’Educació, Patricia Higueras, va explicar: “La cessió d’ordinadors també anirà acompanyada d’una formació a les famílies per tal que puguin ajudar els seus i fills i filles amb les tasques escolars”. També es preveu seguir un sistema de préstec dels ordinadors entre les famílies: Les AFA donaran els ordinadors en préstec, al final es beneficiaran moltíssimes famílies. Tant de bo haguéssim tingut més dotació econòmica per fer front a totes les necessitats”.

Tots els grups municipals van votar a favor de la mesura. Malgrat això, el portaveu d’En Comú Podem, Jordi Gil, va demanar tenir més en compte les necessitats de cada centre de cara a properes cessions d’ordinadors. Jordi Gil va defensar: “S’haurien de garantir més ordinadors als centres que tenen més necessitats tecnològiques” i “coresponsabilitat dels centres concertats a l’hora de cofinançar la compra d’ordinadors”. En aquest punt, la regidora d’Educació va equiparar aquesta actuació amb els tallers d’estudi assistit o les activitats del Pla de Dinàmica Educativa: “Nosaltres sempre tractem totes les escoles de la mateixa manera, en aquest sentit no volíem fer distinció amb l’escola concertada”.

 

Modificació pressupostària

El Ple municipal de gener també va aprovar la modificació pressupostària necessària per destinar 45.000 euros al conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Maria Auxiliadora, per desenvolupar el Projecte socioeducatiu comunitari EM MOU, al barri de La Vinyala – Poble Nou per l’any 2023. L’oposició va destacar la seva col·laboració, indispensable per aprovar aquest tràmit. Maite Aymerich, portaveu de Junts x SVH, va dir: “Sí que passen coses quan un municipi no té un pressupost de l’any ajustat al que necessita. En qualsevol cas, nosaltres no impedirem el tràmit d’aquest punt. Ens sembla bona la finalitat, no la forma”. En el mateix sentit es va manifestar el portaveu de Ciutadans, Antolín Jiménez: “Estaría bien poder sentarnos antes de los plenos a poder debatir los puntos y llegar a acuerdos”. De la seva banda, el portaveu d’En Comú Podem, Jordi Gil, va posar en valor que el projecte va néixer d’un procés participatiu al barri: “Creiem que és un projecte que està funcionant bé, que se li ha de donar continuïtat”.

En aquest sentit, l’alcalde, Miguel Comino, va anunciar: “Estem treballant per tenir un pressupost, estem lligant els últims serrells de la proposta de pressupost que us volem presentar a tots els grups municipals”

També en l’àmbit econòmic, el Ple va aprovar cinc expedients de reconeixement extrajudicial de crèdit per pagar feines o serveis rebuts per l’Ajuntament. Aquests punts es van aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

 

https://asvh.seneca.tv/watch?id=MTUyM2M2NTAtNDI3MS00NGFiLTk3Y2QtNmFmMzIyZTIwYmJl

Posted in Ple municipal