El cens electoral per les eleccions generals es pot consultar del 5 al 12 de juny

  • En aquest període es poden fer les reclamacions necessàries en cas d’error en les dades personals que hi figuren

Del 5 al 12 de juny de 2023, ambdós inclosos, es pot consultar el cens electoral per a les eleccions generals que se celebraran el 23 de juliol. La ciutadania que ho desitgi podrà, durant aquest període, formular reclamacions sobre possibles errors, inclusions o exclusions al cens.

La inscripció al cens implica el dret de les persones a participar dels comicis, ja sigui exercint el dret a vot o bé fins i tot participant de la formació de les meses electorals. Per aquest motiu és important comprovar la inscripció i fer les modificacions necessàries durant aquest període.

El cens es pot consultar per dues vies:

  • Telemàticament, mitjançant el sistema Cl@ve o utilitzant un certificat electrònic en aquest enllaç: https://sede.ine.gob.es/consulta_electoral_elecciones
  • Presencialment, al SIAC (carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 113), en horari d’atenció al públic, presentant DNI, passaport o el permís de conduir.

Amb el cens tancat, l’Oficina del Cens electoral enviarà als domicilis la targeta censal amb la informació de les meses i seccions on el veïnat podrà exercir el dret a vot. No es preveu cap canvi respecte els col·legis i meses habilitats en les eleccions municipals del 28 de maig.

Si teniu més dubtes, podeu consultar el web de les eleccions Generals 2023.

Posted in Tràmits