El Ple completa l’estructura del govern municipal i l’organització del consistori pel mandat actual

  • La sessió extraordinària es va aprofitar per fer el sorteig de les meses electorals del 23 de juliol

 

El Ple extraordinari celebrat el 26 de juny va servir per completar i posar en marxa l’organització de l’Ajuntament i l’estructura del govern municipal per l’actual mandat. Va ser una sessió de tràmit, que només va durar 18 minuts, i que va aprovar la majoria d’assumptes per unanimitat. Una de les novetats del mandat que acaba de començar és que els plens municipals s’avancen mitja hora. D’aquesta manera, es continuaran celebrant el penúltim dijous de cada mes i començaran a les 18.30 h.

El Ple va aprovar els nomenaments dels representants municipals en una vintena d’òrgans col·legiats. És el cas de l’AMB, on l’Ajuntament estarà representat per Jordi Gil; el Parc Agrari del Baix Llobregat, que comptarà amb Xavi Gómez; el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb Inma Moyano; l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, amb Isidre Bautista; el Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat, amb Patricia Higueras, etc. En general, la representació a cada òrgan recau en el regidor o regidora del ram. Aquest punt de l’ordre del dia va ser l’únic que es va aprovar sense unanimitat, amb l’abstenció de Junts per Sant Vicenç.

 

Retribucions de càrrecs electes i grups municipals

A la sessió també es va donar llum verda a les retribucions dels càrrecs electes. Els sous bruts anuals per a la dedicació exclusiva són:

– Alcalde: 43.000 €

– Tinent/a d’alcaldia amb delegació de competències: 40.000 €

– Regidor/a amb delegació de competències: 39.000 €

En cas que les dedicacions siguin parcials, les retribucions es reduiran de manera proporcional.

 

Els regidors i regidores sense dedicació, és a dir, els que no tenen sou mensual, ja siguin del govern o de l’oposició, cobraran únicament per assistència a sessions:

  • Per assistir al Ple: 150 € per sessió
  • Per assistència a comissions informatives, Junta de portaveus i Junta de Govern Local: 100 € per sessió

A banda, els grups municipals rebran 250 € cada mes i 200 € mensuals per cada regidor o regidora

 

Pel que fa al personal eventual, s’ha aprovat la contractació de tres persones: una persona dedicada a Alcaldia, una altra a l’Àrea de Serveis a les Persones i una tercera pel grup municipal de Junts per Sant Vicenç. El sou brut anual dels càrrecs de confiança serà de 35.000 €.

Al Ple extraordinari també es va donar compte de tres decrets d’alcaldia sobre l’organització del govern

 

Sorteig de meses electorals

El Ple extraordinari  es va aprofitar per fer el sorteig de les meses electorals del 23 de juliol. Per a cada posició de presidència o vocal de mesa, l’Ajuntament ha preparat una llista de sis persones suplents, per fer front a les possibles renúncies que hi pugui haver. Les persones escollides han de rebre la notificació en un termini de tres dies.

 

VIDEOACTA

 

Posted in Ple municipal