L’Ajuntament col·labora amb la millora de l’Escola 27 de Febrero del Sàhara Occidental

  • El consistori signa un conveni amb l’entitat Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara i la Fundació Iris, qui porten a terme projectes de cooperació amb aquest centre

Un any més l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts dona suport a projectes de cooperació amb el Sàhara Occidental. Concretament, avui s’ha signat un conveni amb les entitats Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara i la Fundació Iris, les quals fa anys que treballen colze a colze amb l’Escola 27 de Febrero, situada al campament de persones refugiades Boujador. Aquest centre treballa amb persones amb diversitat funcional i gràcies al suport de les entitats vicentines pot millorar les condicions pedagògiques, sanitàries, educatives, i alimentàries.

De fet, la Fundació Iris elabora una Pla de Treball Anual amb el centre, portant a terme un projecte de formació continuada per al personal sahrauí; i conjuntament amb Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara, els doten de recursos i material pedagògic, sociosanitari i alimentari.

L’Escola 27 de Febrero, ubicada al campament sahrauí de Boujador, és una escola que treballa amb infants amb diversitat funcional i que té com a finalitat promoure, fomentar i desenvolupar l’assistència, l’educació, l’ensenyament, la formació professional, l’oci, les activitats esportives, la integració social i laboral, l’atenció residencial i l’assistència sanitària i, en general, tot allò que suposi un benefici o ajuda per a  les persones  amb algun tipus de discapacitat visual i intel·lectual.

Coneix les entitats vicentines

La Fundació Iris és una entitat que compta amb una escola d’educació especial i que treballa per promoure, fomentar i desenvolupar l’assistència, l’educació, l’ensenyament, la formació professional, l’oci, les activitats esportives, la integració social i laboral, l’atenció residencial i l’assistència sanitària i, en general, tot allò que suposi un benefici o ajuda per a  les persones que pateixen algun tipus de discapacitat intel·lectual.

L’Associació Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara és una entitat que té, entre d’altres, els objectius de desenvolupar dos programes específics envers el Sàhara: el programa “Vacances en pau”, i el programa d’ajut i finançament de les activitats i de manteniment de l’escola de diversitat funcional 27 de Febrero, ubicada al campament sahrauí de Boujador (Algèria, Tinduf).

 

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat