El Ple de març votarà la modificació del Pla General Meteropolità per transformar Can Reverter en una residència per a gent gran

  • A la sessió també es donarà compte del conveni entre l’Ajuntament i l’AMB per construir pisos de lloguer accessible per a joves al Camí de la Font de Sant Josep

El Ple d’aquest dijous votarà l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità que preveu la transformació de la finca de Cal Reverter en una residència assistida i centre de dia per Gent Gran gestionada per l’empresa Sophos, que traslladaria i ampliaria l’activitat que ja desenvolupa al carrer Santander. La modificació pretén conservar l’edifici històric i donar sortida a la necessitat d’edificabilitat de la futura residència a la part posterior de la finca. També es contempla la cessió a l’Ajuntament d’una part del jardí que limita amb el carrer Torras i Bages per transformar-lo en un parc urbà.

A la sessió plenària també es donarà compte del conveni entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per construir al barri del Turó pisos en règim de lloguer accessible per a joves. Es proposa construir 36 habitatges a la finca del Camí de la Font de Sant Josep número 9. El consistori cedirà gratuïtament aquesta finca a l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) perquè es puguin realitzar els tràmits necessaris per construir-hi els habitatges.

Entre la resta de punts del Ple, també destaca l’aixecament de l’executivitat de la resolució que paralitzava l’adjudicació del nou contracte dels serveis de manteniment i renovació d’espais verds. D’aquesta manera, es podran reiniciar els tràmits per formalitzar els contractes corresponents amb les empreses guanyadores del concurs.

Participació al Ple

El Ple començarà a les 19 h, un cop acabada l’audiència pública, que començarà a les 18 h. L’audiència és oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Hi haurà un primer espai d’una hora perquè els veïns i veïnes s’adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, els assistents disposaran de 5 minuts d’exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.

Tot i així, es manté el dret d’intervenció en qualsevol dels punts de l’ordre del dia de la sessió de Ple. Com estableix el Reglament, es podrà sol·licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació o interès directe, adreçant una petició per escrit fins al dia abans de la celebració del Ple. Addicionalment, al final de la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l’ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d’aquest torn no caldrà sol·licitar-ho amb anterioritat.

Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM).

Posted in Territori i mobilitat