Sant Vicenç dels Horts reclama que s’incorpori una persona especialista en ginecologia als ambulatoris del municipi

  • El Ple municipal aprova una moció que insta al govern municipal a fer un seguiment continuat d’aquesta petició, treballant conjuntament amb els responsables del departament de Salut de la Generalitat i del Servei Català de la Salut

Els Centres d’Atenció Primària de Sant Vicenç dels Horts -CAP Vila Vella i CAP El Serral-, han deixat de comptar amb metges o metgesses de l’especialitat de ginecologia dins del seu equip de professionals. Així, el Ple municipal va aprovar una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya que es recuperi aquest servei, incorporant una persona professional especialista en els Equips d’Atenció Primària que treballen al municipi.

La moció va ser presentada pel grup municipal del PSC- Sant Vicenç en Positiu i la regidora no adscrita, i va ser aprovada per unanimitat. A més d’aquesta petició a la Generalitat es demana que e govern municipal faci un seguiment continuat d’aquesta petició, treballant conjuntament amb els responsables del departament de Salut i del Servei Català de la Salut, fins a l’establiment d’una consulta ginecològica, amb un/una metge/essa especialista, als dos Centres d’Atenció Primària del municipi.

La regidora de Salut Pública, María Peláez, ha explicat: “No podem tornar enrere, els serveis públics s’han d’ampliar i hem de reclamar una millora en les prestacions sanitàries públiques per a les dones de Sant Vicenç dels Horts”.

El text censura “el desmantellament del sistema sanitari” per part de la Generalitat, al·legant que la despesa ha baixat un 27% en l’atenció primària el qual ha comportat “un descens en la plantilla de facultatius de prop d’un miler de professionals”. Així, per a rebre atenció mèdica ginecològica, actualment les dones de Sant Vicenç són derivades al Parc Sanitari Sant Joan de Déu al municipi de Sant Boi. Segons la moció “el col·lectiu de les dones de Santa Vicenç és prou nombrós i constitueix una massa crítica més que suficient per a justificar que un o una ginecòleg/a passi consulta, de forma estable, als nostres Centres d’Atenció Primària”.

 

Posted in Salut i seguretat