El Quijote renova el contracte amb l’Ajuntament per gestionar el Centre Obert Municipal, dedicat al benestar d’infants

  • El Consistori adjudica el servei per garantir que col·lectius amb dificultats accedeixin a recursos educatius fora de l’horari escolar

L’Ajuntament ha adjudicat al Casal Infantil i Juvenil El Quijote el contracte per gestionar el Centre Obert Municipal, situat al Casal Cívic Sant Josep. El projecte ofereix a infants amb dificultats (entre 4 i 14 anys) un seguit d’activitats educatives i d’integració social que afavoreixen el seu benestar i oportunitats. Així, el servei queda garantit pels propers anys amb aquesta contractació pública.

El Quijote és un servei que s’emmarca en el projecte conegut com a Centre Obert. Es tracta d’espais coordinats per la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Primària, que fora de l’horari escolar duen a terme una tasca de suport per estimular en el jovent el desenvolupament de la personalitat i la socialització, així com l’adquisició d’aprenentatges bàsics. A través de l’esbarjo, es desenvolupen tasques per compensar les deficiències socioeducatives de les persones ateses.

És un servei fonamental per garantir la igualtat d’oportunitats a la ciutat”, afirma la regidora de Serveis Socials, Mireia Vergés, qui ha afegit: “Fa més de 20 anys que es porta a terme aquesta iniciativa i treballem perquè se segueixi desenvolupant amb les millors condicions possibles, i oferint recursos pels infants en situació de risc”.

El Quijote porta a terme la seva activitat durant el curs escolar -de setembre a juliol-, les tardes de dilluns a divendres. Compta amb 40 places (10 per cada grup d’edat, de petits a grans) i disposa d’un equip format per professionals de la psicopedagogia, l’educació social i el treball social. L’Ajuntament i l’empresa celebren reunions per a la coordinació i seguiment del servei regularment.

Posted in Joventut i infància, Serveis socials