L’Ajuntament incorporarà dues treballadores socials per reforçar l’acompanyament de les persones dependents i les seves famílies

  • S’ha signat un conveni amb l’Àrea Metropolitana que preveu reforçar puntualment la plantilla dels Serveis Socials Municipals i oferir més projectes de suport

Les polítiques socials de Sant Vicenç dels Horts sortiran reforçades amb finançament provinent del programa “Aprop AMB”, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’assignació de fons que correspon a Sant Vicenç dels Horts és de 111.528,32 euros, quantitat que es destinarà a contractar personal per reforçar puntualment els Serveis Socials Municipals en matèria de dependència. Concretament, l’Ajuntament ha sol·licitat suport en la iniciativa “Acompanya”, que suposarà la incorporació temporal de dues treballadores socials.

Un dels objectius del govern és reforçar les polítiques socials en aquest context de crisi”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Mireia Vergés, qui ha afegit: “Amb l’Àrea Metropolitana treballem conjuntament per implementar projectes que donin suport a la ciutadania en diversos àmbits on es pugui patir risc d’exclusió”.

Aquest projecte té com a objectiu atendre de manera integral les situacions de dependència i acompanyar a la persona depenent i a la seva família en el procés per accedir a la Llei de Dependència. A més, també es podrà fer un seguiment més precís de les gestions per informar i derivar als serveis més adients previstos a la Llei. Convé recordar que les situacions de les persones ateses per primer cop a Serveis Socials Bàsics són complexes i cal abordar-les de forma integral, eficaç i rapidesa.

 

Posted in Serveis socials