Es presenta a Sant Vicenç dels Horts el primer aparcament Bicibox

Es presenta a Sant Vicenç dels Horts el primer aparcament Bicibox

  • El mòdul de l’AMB serveix per guardar bicicletes i patinets, i s’ha instal·lat davant del Casal Cultural i Cívic Virgínia Amposta

L’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van organitzar el 7 i el 8 de novembre unes jornades de presentació i formació del Bicibox, que el 27 d’octubre va arribar per primera vegada a Sant Vicenç dels Horts, concretament a l’entrada del Casal Cultural i Cívic Virgínia Amposta, a la banda del carrer Mare de Déu de Montserrat. Bicibox és una xarxa pública d’aparcaments gratuïts i segurs per a bicicletes i patinets que es troba a diferents municipis de l’àrea metropolitana. Els aparcaments ofereixen un espai protegit durant un període màxim de 48 hores entre setmana, i de 72 hores els caps de setmana.

A la segona jornada van assistir-hi, l’alcalde, Miguel Comino, el regidor de Mobilitat, Isidre Bautista, el director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Joan Maria Bigas, i el director de Serveis de Mobilitat sostenible de l’AMB, Carles Conill. Les autoritats van rebre una explicació del funcionament i les característiques del servei Bicibox.

El regidor de Mobilitat, Isidre Bautista, ha assegurat: “El govern de Sant Vicenç dels Horts promou l’ús de la bicicleta per millorar la mobilitat urbana i complementar els serveis de transport públic, amb un clar enfocament a la intermodalitat. Els municipis del nostre entorn ja havien posat en marxa aquest servei, i creiem que Bicibox ajudarà a potenciar la bici i el patinet com a mitjans de transport habitual”.


Catorze places

L’estació de Sant Vicenç dels Horts disposa de 14 places. Durant els propers mesos, l’AMB preveu afegir un 20% de places de Bicibox als 25 municipis metropolitans i superar les 3.000 a tot Catalunya. Els nous aparcaments compten amb zones específiques per estacionar bicicletes i estan equipats amb sistemes de bloqueig de patinets elèctrics. Per donar-se d’alta al Bicibox, cal registrar-se de manera gratuïta al web de Bicibox.

Posted in Medi ambient, Territori i mobilitat