OMS via ONU

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració per demanar el cessament dels bombardejos sobre la població civil a Gaza

Font de la fotografia: OMS via ONU

  • Serà el proper dijous a les 18.30 h, a la plaça de la Vila, abans del Ple municipal

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts fa una crida a tota la ciutadania i a les entitats a manifestar-se per demanar el cessament dels bombardejos sobre la població civil a Gaza. La concentració, a favor de la pau en el conflicte entre Israel i Palestina, tindrà lloc el proper dijous a les 18.30 h a la plaça de la Vila, just abans del Ple extraordinari en què es tractarà el pressupost municipal per 2024. Des del consistori s’insisteix en la condemna de tota violència: la generada per l’ofensiva de Hamàs contra Israel el 7 d’octubre, així com la guerra d’Israel contra la franja de Gaza, que està causant milers de morts i ferits, especialment entre la població civil, i una catàstrofe humanitària de grans dimensions. 

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha demanat el suport de la ciutadania i ha insistit en la importància que “cessin urgentment” els bombardejos sobre la població civil: “Cada hora que passa suposa un patiment terrible per a la població palestina. Els atacs de l’exèrcit israelià ja han causat milers de morts, moltes de nens i nenes. La violència no és la solució”. I ha afegit: “Els municipis hem d’esdevenir actors de pau i fer de la diplomàcia una eina útil per fer front a conflictes com el del Pròxim Orient. Sant Vicenç dels Horts és un poble solidari i compromès amb la justícia global i els drets civils”.

En aquest sentit, la regidora de Justícia Global i Drets Civils, Inma Moyano, ha denunciat l’actuació de l’Estat d’Israel: “Des de la ciutadania s’ha d’exercir la pressió necessària perquè l’Estat d’Israel deixi d’incomplir el Dret Internacional Humanitari contra el poble palestí mitjançant els bombardejos i atacs indiscriminats, i condemnar els atacs als hospitals i centres de refugiats, a més de respectar els corredors humanitaris i els Drets Humans tan bàsics com l’accés a l’aigua, l’electricitat o l’alimentació.” A més, la regidora ha insistit en “la necessitat de sumar esforços perquè la veu pacífica de la ciutadania arribi als mandataris que poden aturar aquesta catàstrofe humanitària” i ha destacat “la gran tasca que fan les entitats de la Taula de la Justícia Global per promoure la pau al món i la convivència al municipi”.

Declaració institucional

Ja al Ple d’octubre l’Ajuntament va aprovar una declaració institucional demanant la resolució pacífica del conflicte. En el document, es condemna “tota la violència infringida contra la població civil” i es recull l’adhesió del Consistori a la crida de Nacions Unides i de les organitzacions internacionals humanitàries “per exigir el compliment del dret internacional humanitari i per demanar a les dues parts enfrontades la protecció dels drets humans així com el cessament de les hostilitats”. 

El Consistori també se suma a la declaració del secretari general de Nacions Unides, António Guterres, que sosté que l’estabilitat a llarg termini només arribarà amb una pau negociada que satisfaci per igual les aspiracions nacionals legítimes de palestins i israelians.

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat