La línia Sant Vicenç dels Horts – Torrelles estrena nou bus elèctric

  • La inauguració va comptar amb els alcaldes de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, i Torrelles, Joan Juncà, i de la Consellera de Territori, Esther Capella
  • La incorporació del vehicle a les línies L71 i L72 forma part del Pla de Descarbonització que té en marxa la Generalitat

Les línies L71 i L72 de Soler i Sauret que connecten l’estació de FGC de Sant Vicenç dels Horts amb Torrelles de Llobregat estrenen un nou vehicle elèctric. Es tracta d’un servei inaugurat l’any 2007 que compta, anualment, amb prop de 16.000 persones usuàries. La incorporació d’aquest nou vehicle forma part del Pla de descarbonització que el departament de Territori de la Generalitat ha impulsat a 7 línies d’autobús de tot el territori. El passat dimarts, dia 6 de febrer, es va posar en marxa el nou vehicle.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va celebrar l’arribada del nou servei: “Volem agrair tota la feina que s’està fent en la direcció cap a la sostenibilitat, que és exactament la mateixa amb la que treballa el govern municipal”. “Estem a punt d’aprovar el Pla d’Actuació Municipal per aquest mandat i la mobilitat sostenible juga un paper fonamental en la nostra agenda urbana”, va afegir l’alcalde. Alhora, Comino va assegurar que el nou bus elèctric també serveix per seguir “ampliant” la “connexió humana” amb Torrelles de Llobregat i va posar en valor la feina “coordinada” i la “connexió” entre administracions. 

En aquest sentit, la consellera de Territori, Esther Capella, va remarcar l’esforç del govern de Catalunya per avançar cap a l’electrificació de les línies d’autobús que connecten amb les estacions de FGC: “Aquesta és la quarta de les set línies d’autobusos que electrificarem a tot el país i, amb aquest projecte, deixarem d’emetre 800 tones anuals de gasos d’efecte hivernacle, no és menor el que estem fent”. “Amb la substitució d’aquest autobús apostem per la reducció de gasos contaminants, així com també reduïm el soroll i millorem el confort de les persones usuàries, ja que el vehicle està adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda i disposa de pantalles amb informació actualitzada del servei”, va afegir la consellera. 

El nou vehicle de la línia d’autobús Sant Vicenç dels Horts – Torrelles té 10,74 m de longitud i una capacitat d’unes 70 places. Alhora, gràcies al sistema de recàrrega elèctrica, l’autobús disposa d’una bateria de 16 hores i 350 km d’autonomia. 

Després de la inauguració del nou vehicle, la consellera de Territori es va reunir amb l’alcalde Miguel Comino i altres membres del consistori per abordar qüestions relacionades amb la mobilitat a Sant Vicenç dels Horts. Alguns dels temes que es van abordar a la trobada amb Esther Capella va ser la viabilitat del soterrament de les vies del FGC al seu pas pel municipi, el futur pas soterrani que ha d’unir els barris de Can Ros i Sant Josep pel carrer Puigmal i altres accions per resoldre les molèsties que ocasionen el pas dels trens al veïnat vicentí, com ara la instal·lació de pantalles per reduir el so a l’estació de Can Ros.

Posted in Territori i mobilitat