La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts deté dues persones en detectar una plantació de marihuana de 200 metres quadrats

  • L’explotació il·legal, amb 2.300 plantes, es trobava en una nau industrial que semblava abandonada, a la carretera de Torrelles

La Policia Local va desmantellar ahir a primera hora de la tarda una plantació de marihuana de 200 metres quadrats en una nau que semblava abandonada de la carretera de Torrelles, al polígon de la Barruana. Una empresa del costat va detectar que sortia fum de la instal·lació i va avisar al 112. Dotacions de la Policia Local es van presentar ràpidament al lloc dels fets i, a l’espera que arribés Bombers de la Generalitat, van inspeccionar la zona en busca de més indicis. Quan els bombers van accedir a l’interior, es va detectar que es tractava d’una explotació il·legal de drogues. Acte seguit, la patrulla local detenia dos homes que intentaven escapar de la nau.

Els agents van localitzar prop de 2.000 plantes de marihuana i una instal·lació d’aire condicionat amb conductes i ventilació amb més de 130 bombetes incandescents. Segons la Policia Local, tot apunta que s’hi pretenien instal·lar caixes de sistemes de videovigilància per tirar endavant una producció molt elevada de marihuana.

La Policia Local va traslladar les dues persones al CUAP El Serral perquè fossin ateses per inhalació de fum i, hores després, les entregaven a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Llobregat. Ara Mossos d’Esquadra custodia les plantes i el material que hi havia a l’interior de la nau fins que el cas passi a disposició judicial.

La regidora de Seguretat Ciutadana, María Peláez, ha destacat la tasca de coordinació entre cossos policials i d’emergències: “De seguida que es va rebre l’avís, la Policia Local es va personar al lloc dels fets i es van activar tots els protocols de coordinació. Per això és important mantenir una relació àgil i estable entre les institucions, com es posa de manifest a les diverses juntes de seguretat local que organitzem a l’Ajuntament”. I ha afegit: “La col·laboració ciutadana i la ràpida actuació policial han servit per avortar una actuació delictiva molt perjudicial contra la salut pública”.

Al dispositiu van intervenir-hi cinc dotacions de Bombers, quatre patrulles de la Policia Local, el tècnic municipal de Protecció Civil i dues patrulles de Mossos d’Esquadra. A més, l’operatiu va comportar el tall de circulació del lateral de la carretera de Torrelles fins a les tres de la tarda.

Posted in Salut i seguretat