L’aprovació del Pla d’Actuació Municipal 2023-2027, punt destacat del Ple de febrer

 • També es debatrà el conveni amb la Generalitat per a la formació i inserció de joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol de secundària
 • Es presentaran fins a cinc mocions de grups municipals sobre: finançament dels ens locals, República Àrab Sahrauí Democràtica, alto al foc de Gaza, sequera, suport a la pagesia
 • El Ple serà aquest dijous, 22 de febrer, a les 18.30 h a la Casa de la Vila, i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per Sant Vicenç TV (Televisió i Youtube)

El Ple municipal ordinari de febrer començarà aquest dijous, 22 de febrer, a les 18.30 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (Televisió i Youtube). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

El punt més destacat del Ple serà aprovar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023-2027. El PAM és un document de planificació estratègica de l’acció de govern, que sorgeix de les voluntats les forces polítiques que formen el govern municipal de definir el full de ruta del mandat. El document ha comptat amb la participació de més de 600 participants, entre ciutadania i entitats.

El Pla d’Actuació del Mandat està dividit en cinc àmbits: 

 1. Sant Vicenç pròsper i en transformació
 2. Sant Vicenç social i per la igualtat d’oportunitats
 3. Sant Vicenç saludable i ecològic
 4. Sant Vicenç orgullós i amb identitat
 5. Sant Vicenç, municipi Intel·ligent, connectat i pròxim a la ciutadania. 

El PAM es troba alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i de l’Agenda Urbana Espanyola impulsada per al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Formació i inserció per a joves sense títol de secundària 

En la sessió plenària d’aquest dijous també es debatrà l’aprovació del conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per a la realització de programes de formació i inserció organitzats en la modalitat Pla de Transició al Treball (PTT), per a joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria. Aquest conveni facilita tant l’accés a l’ocupació com la reincorporació al sistema educatiu, especialment en els cicles formatius de formació professional de grau mitjà.

Conveni de l’Oficina Local d’Habitatge 2024-2027

Un altre dels punts destacats del Ple serà l’aprovació del conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a seguir oferint l’Oficina Local d’habitatge del 2024 al 2027. 

Servei d’atenció jurídica del SIAD

Els regidors i regidores de Sant Vicenç dels Horts també podran ratificar l’aprovació de la continuïtat del contracte de servei d’atenció jurídica del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) A prop teu de l’Ajuntament.

Mocions destacades

Un bloc destacat del ple de febrer serà el de les mocions que presenten el grups municipals. En total, se’n presenten cinc, moltes consensuades entre diferents formacions. Són les següents:

 • Proposta de resolució sobre el finançament dels ens locals, presentada pels grups municipals del PSC-Sant Vicenç en Positiu-Verds i Sant Vicenç en Comú-Podem.
 • Proposta de resolució en commemoració del 48è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica, presentada pels grups municipals del PSC-Sant Vicenç en positiu-Verds, Sant Vicenç en Comú-Podem i Junts x SVH, junt amb la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el poble sahrauí (CCASPS) 
 • Proposta de resolució sobre el municipalisme català per la pau, per demanar un alto el foc a Gaza, presentada pel grup municipal de Sant Vicenç en Comú-Podem, PSC-Sant Vicenç en positiu-Verds i Junts x SVH. 
 • Proposta de resolució sobre la situació de la sequera en el municipi, presentada pels grups municipals del PSC-Sant Vicenç en Positiu-Verds i Sant Vicenç en Comú-Podem.
 • Proposta de resolució en defensa en suport de la pagesia, presentada pel grup municipal de Junts x SVH. 
Audiència Pública 

Una setmana després del Ple municipal, el 29 de febrer, se celebrarà l’Audiència Pública a la Sala de Plens a les 18.30 h. El veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Posted in Ple municipal