La Policia Local posa en marxa un dispositiu especial per millorar la mobilitat a la ciutat

  • S’han fet controls a furgonetes i vehicles de mobilitat personal per reforçar la seguretat i que no posin en perill les altres persones
  • També s’iniciarà la retirada de vehicles abandonats que hi hagi estacionats pel municipi

Amb l’inici del curs escolar, la finalització dels períodes de vacances i la supressió de la majoria de les restriccions pandèmiques, la ciutat ha recuperat el ritme i milers de persones circulen pels vials diàriament. “La mobilitat segura i sostenible és un dels reptes del consistori”, explica Antolín Jiménez, regidor de Mobilitat i Transport Públic, “i per aquest motiu s’iniciarà una campanya especial de vigilància”, ha afegit.

Del 4 al 10 d’octubre la Policia Local establirà dispositius de control de camions i furgonetes. Es tracta de vetllar perquè els vehicles disposin de la documentació vàlida, assegurança, que l’estat del vehicle sigui el correcte i la càrrega que portin estigui ben assegurada. A més, es faran proves d’alcoholèmia i  drogues als seus conductors/es.

Per altra banda, del 4 al 8 d’octubre hi haurà controls de vehicles de mobilitat personal, com per exemple els patinets. Es vigilarà que compleixin amb la normativa i que les característiques tècniques no s’hagin modificat. També s’informarà de la prohibició de circular per les voreres i zones peatonals, i que també es faran proves d’alcoholèmia i drogues.

Retirada de vehicles abandonats

Una altra de les accions que es duran a terme per millorar la mobilitat serà la retirada de vehicles abandonats. És una tasca que es fa al llarg de l’any, i cal que la ciutadania col·labori en la seva detecció i posterior retirada. Així, si s’identifica un vehicle estacionat que està abandonat, cal trucar a la Policia Local (93 656 61 61). Un cop s’obre expedient, si en 30 dies no s’ha mogut el vehicle s’interposa una sanció, i al cap de 30 dies més es retira.

En cas que el vehicle pugui suposar un risc per a la ciutadania, pel seu mal estat, es pot procedir a una retirada d’urgència. Per aquest motiu és important que el veïnat ajudi a identificar aquests vehicles avisant a les patrulles del cos.

 

Posted in Salut i seguretat