L’adhesió al projecte Stolpersteine, de reconeixement als deportats als camps nazis, punt destacat del Ple de gener

  • També es debatrà l’aprovació de l’addenda primera (2023-2025) del Contracte Programa 2022-2025 amb el Departament de Drets Socials, en matèria de serveis socials.
  • El Ple serà aquest dijous, 18 de gener, a les 18.30 h a la Casa de la Vila, i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube)

El Ple municipal ordinari de gener començarà aquest dijous, 18 de gener, a les 18.30 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia. 

El punt més destacat del Ple serà aprovar l’adhesió al projecte Stolpersteine de reconeixement als deportats als camps nazis. La sessió plenària d’abril de 2018 va aprovar una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PSC sobre la memòria històrica al municipi, en la que es recollia la intenció d’homenatjar les persones represaliades durant la Guerra civil i la dictadura franquista. 

El vicentí Baldiri Casas Caralt va ser deportat i va morir al camp de concentració de Gusen. Si el punt tira endavant, l’Ajuntament sol·licitarà al Memorial Democràtic l’adhesió de Sant Vicenç dels Horts al projecte Stolpersteine; i proposarà al Ple crear una pedra de memòria (stolpersteine) on hi constin les dades vitals i les dates de deportació de Baldiri Casas Caralt.   

Serveis Socials

En la sessió plenària d’aquest dijous també es debatrà l’aprovació de l’addenda primera (2023-2025) del conveni del Contracte Programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i l’Ajuntament en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social.

Incloure el nom de Teresa Losada al Centre Cívic del Barri de La Guàrdia

Un altre dels punts destacats del Ple serà la proposta de Junts per Sant Vicenç perquè l’Ajuntament promogui que el Centre Cívic de La Guàrdia porti el nom de la Teresa Losada, com a vicentina il·lustre, i per mantenir viva la seva història de servei. Aquest acord vol revalidar el compromís de l’Ajuntament de fer presents els noms de dones a l’espai públic i de promoure la igualtat entre dones i homes. 

Audiència Pública 

Una setmana després del Ple municipal, el 24 de gener, se celebrarà l’Audiència Pública a la Sala de Plens a les 18.30 h. El veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Posted in Ple municipal