Feminicidis

L’Ajuntament condemna els assassinats masclistes de dues dones a València

  • La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat els feminicidis ocorreguts la setmana passada i la vigília de Nadal del 2020

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona -Cristina B.-, de 30 anys, a València. L’home, que era la seva parella, la va matar i es va intentar escapar del lloc dels fets saltant pel celobert, però va lesionar-se i la policia el va detenir. No consten denúncies prèvies i la parella no tenia fills ni filles. Amb aquest feminicidi, la xifra de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya puja a 38 en aquest 2021.

Per altra banda la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere també ha confirmat un feminicidi ocorregut el 24 de desembre del 2020, també a València. Les investigacions del cas han conclòs que la parella de la dona, de 58 anys, va ser l’autor de la mort. Així, des del 2003 han mort a Espanya per violència masclista 1.120 dones.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament. A l’agost, el SIAD municipal es manté obert tots els dies laborables.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20
Posted in Igualtat