L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 34 anys a Huelva

L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona a la província de Toledo

És la sisena víctima mortal del 2022, i la número 1.132 des que es porta el recompte des de l’any 2003

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona de 45 anys, a la província de Toledo. La víctima no tenia fills ni filles menors d’edat. Tampoc es tenia constància de denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor. 

Amb aquest cas ja són sis els feminicidis de l’any, i des del 2003 han mort a Espanya per violència masclista 1.132 dones. 

Per això us convoquem a l’acte de rebuig aquest dimecres. Ens concentrarem per rebutjar la violència masclista i homenatjar totes les dones assassinades. Serà el 9 març, a les 19 h, a la plaça de Narcís Lunes.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20
Posted in Igualtat