La Casa de la Vila romandrà oberta demà dissabte per recollir donacions per al poble ucraïnès

  • S’habilita la recepció de 10 a 21 h perquè la ciutadania hi pugui deixar material sanitari i aliments
  • Les associacions veïnals també han previst espais per recepcionar ajudes, que després es porten al Consistori
  • L’Ajuntament i el voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa gestionen la campanya des que es va declarar la guerra

Sant Vicenç dels Horts continua mostrant la seva solidaritat amb la població d’Ucraïna. El conflicte armat a l’est d’Europa ha mobilitat la ciutadania vicentina, amb contundents i constants mostres de rebuig a la guerra i per demanar la pau. L’Ajuntament de Sant Vicenç i el voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa coordinen des de dilluns una recollida de material humanitari per fer-lo arribar a les famílies ucraïneses. Demà dissabte, la Casa de la Vila romandrà oberta de 10 a 21 h perquè els vicentins i les vicentines hi puguin deixar les seves donacions.

Igualment, la setmana vinent continuaran els espais de donació als equipaments municipals i altres:

  • Casa de la Vila (plaça de la Vila, 1), de dilluns a divendres de 7.30 a 20.30 h
  • Molí dels Frares (plaça del Molí, 1), de dilluns a divendres de 7.30 a 20.30 h
  • La Foneria (carrer del Claverol, 6-8), dilluns i dimecres de 7.30 a 20.30 h, i dimarts dijous i divendres de 7.30 a 14.30 h
  • Can Comamala (carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 113), de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16.30 a 18 h, i divendres de 9 a 14 h
  • Escola Joan Juncadella (carretera de Sant Boi, 51-55 ), de dilluns a divendres de 9 a 16 h
  • Mercadona ( carrer del Claverol, 24 ), de dilluns a dissabte de 9.30 a 19 h
  • Les associacions veïnals, en horaris diversos, també recepcionen ajudes i després les porten al Consistori

Es demana que la ciutadania hi aporti aliments com ara llet en pols, cafè soluble, cacau, conserves…; i material sanitari: apòsits, venes, guants de làtex, mantes tèrmiques, tisores mèdiques, xeringues, analgèsics…; roba d’abric classificada (infants, adults).

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha agraït “les mostres de suport de ciutadania, empreses i entitats, que un cop més s’estan bolcant en ajudar a les persones que més ho necessiten”, i ha destacat especialment la tasca del voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa. En aquest sentit, la regidora de Participació i de Convivència i Civisme, Paqui Capellades, Ha recordat: “La xarxa de suport mutu està formada per veïnat i entitats del municipi que s’impliquen enormement; cada dia comptem amb persones anònimes que, desinteressadament, gestionen la recollida i la distribució del material humanitari”.

En declarar-se la invasió russa, l’alcalde de la ciutat feia una crida a la solidaritat del poble vicentí, “que sempre s’ha caracteritzat per la seva cooperació i generositat”, i afirmava: “El diàleg regeix dia a dia la nostra forma de solucionar els conflictes i la construcció de la pau en les nostres vides. La guerra s’ha d’aturar”.

En paral·lel, el consistori va convocar el passat dimarts, 1 de març, una concentració de rebuig a la guerra. Desenes de persones es van manifestar a la plaça de la Vila, adherides a l’acció coordinada per la Federació de Municipis de Catalunya.

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat