L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista

L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona a Tenerife

  • El nombre de feminicidis aquest any és de 26, i se n’han registrat 1.156 des que es porta el recompte oficial

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i condemna profundament la mort d’una dona de 34 anys, a Santa Cruz de Tenerife. Els fets van ocórrer el 29 de juliol, l’exparella de la dona va agredir-la amb un ganivet enmig del carrer, causant-li ferides greus. L’home va fugir però va ser detingut poques hores després per la policia. Ja es troba a disposició judicial. La dona no tenia fills o filles i no constaven denúncies prèvies per maltractament contra el detingut.

Amb aquest cas, la Delegació del Govern Contra la Violència Masclista xifra en 26 les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles aquest any, i 1.156 des que es porta el recompte oficial l’any 2003.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

Concentració a la plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar tots els casos de violència masclista, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes. Així, s’anima a tota la ciutadania a participar de l’acte que es farà el proper 3 d’agost, a les 20 h.

Posted in Igualtat