L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna dos nous assassinats masclistes, a Barcelona i València

  • La Taula d’Igualtat convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes, per rebutjar tots els casos de violència de gènere. La següent concentració serà el dimecres 3 de juliol a les 20 h.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna els assassinats masclistes, confirmats per la Delegació del Govern Contra la Violència de Gènere, d’una dona de 51 anys a la província de Barcelona, i d’una dona de 55 anys, a la província de València.

En el cas de Barcelona, ​​és una dona de 51 anys que va desaparèixer el 19 d’abril del 2024 i va ser assassinada presumptament per la seva parella. La víctima tenia dos fills menors. No hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

En el cas de València, és una dona de 55 anys assassinada presumptament per la seva parella el 7 de juny. La víctima no tenia filles ni fills menors. També va ser assassinat, en el mateix succés, un fill de la víctima de 26 anys. No hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

El Ministeri d’Igualtat ha informat que el número de dones assassinades per violència de gènere l’any 2024 a Espanya és de 14. El total de feminicidis, des del 2003 fins avui, ascendeix a 1258. El nombre de menors orfes per violència de gènere a Espanya ascendeix a 13 el 2024 i a 446 des del 2013.

La Taula d’Igualtat convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes, per rebutjar tots els casos de violència de gènere. La següent concentració serà el dimecres 3 de juliol a les 20 h.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen diferents serveis telefònics d’atenció i emergència a la seva disposició. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.
Posted in Igualtat