Planificació de les obres a l’estació de Ferrocarrils de La Vinyala i afectació als viatgers

  • Les actuacions van començar al maig i tenen una durada prevista de sis mesos
  • Es duran a terme diverses fases que afectaran les andanes i els accessos a l’estació

A finals de maig van començar les obres per a l’arranjament i millora dels accessos de l’estació de Ferrocarrils de Sant Vicenç dels Horts, així com per a la renovació del paviment de les andanes. Els treballs, finançats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb un pressupost de 778.000 euros (abans d’IVA), tenen una durada prevista de sis mesos.

Durant aquest període, es duran a terme diverses fases d’obra que afectaran les andanes i els accessos a l’estació. El regidor de Mobilitat, Isidre Bautista, ha apuntat que es tracta d’una planificació “molt ben definida gràcies als treballs previs amb la Generalitat”, i ha destacat que en tot aquest temps d’obres “els trens continuaran circulant amb la mateixa freqüència de pas”. Bautista ha recordat que “bona part d’aquestes intervencions es faran a l’estiu, quan la demanda de desplaçaments sol ser menor”.

En l’andana de via 1, des del 22 de maig fins al 15 de juliol es realitzarà un tancament parcial del costat Martorell, amb l’objectiu de deixar tota l’ampla d’aquesta andana lliure a partir d’aquella data. Paral·lelament, des del 22 de maig fins al 29 de juliol, es tancarà parcialment el costat Barcelona, finalitzant els treballs en aquesta data i deixant l’andana de via 1 totalment operativa. Els treballs es realitzaran amb vies úniques temporals, afectant des del final del servei del divendres a l’inici del servei de dilluns.

 Pel que fa a l’andana de via 2, les obres s’iniciaran el 22 de juliol amb un tancament parcial del costat Martorell fins al 14 d’agost, data en què es retirarà la tanca i es recuperarà tota l’ampla d’aquesta andana. A partir del 22 de juliol i fins al 9 de setembre, es durà a terme un tancament parcial del costat Barcelona, amb la previsió que l’andana estigui completament acabada en aquesta data. Igual que en el cas de l’andana de via 1, els treballs es faran amb vies úniques temporals durant els caps de setmana.

 A més, del 3 al 14 de juny, es tancarà l’escala del carrer de Ferrés i Costa, dirigint tot l’accés a l’estació per les rampes. En aquestes mateixes dates es duran a terme els treballs al pas inferior, on es treballarà en dues fases per garantir la seguretat dels usuaris. Les obres inclouran la demolició de rajoles i paviments, així com la seva substitució, sense afectar la circulació de trens.

 També, del 18 al 28 de juny, es renovaran les rampes amb un esquema de treball similar, treballant primer en una meitat i després en l’altra, garantint en tot moment la seguretat de les persones usuàries.

Posted in Territori i mobilitat