L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts edita un catàleg amb tots els recursos destinats al teixit econòmic

  • La publicació es va presentar ahir, en una jornada al Molí dels Frares adreçada a empreses, pagesia, comerços i personal autònom
  • També es va informar dels 275.000 euros en ajudes directes que serviran per crear ocupació estable i de qualitat i per dinamitzar l’economia local

Representats del teixit econòmic vicentí van omplir ahir l’auditori del Molí dels Frares per conèixer de prop els recursos i les subvencions que engega per 2022 l’Àrea de Promoció Econòmica i de la Ciutat. A la jornada es va presentar una publicació on es recullen tots els serveis que s’ofereixen a empreses, pagesia, comerços i personal autònom. En aquest sentit, destaquen les subvencions, que enguany arribaran als 275.000 euros en ajudes directes al sector.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, destaca “la necessitat de continuar enfortint el teixit econòmic vicentí” amb la convicció que “les ajudes directes al sector serviran també per crear ocupació estable i de qualitat i per dinamitzar l’economia local”. I va afegir: “Després de dos anys de pandèmia, el govern municipal continua vetllant pel compliment del Pacte per a la reconstrucció social i la reactivació econòmica que vam signar diversos agents polítics, econòmics i socials. Tenim la profunda convicció que les situacions de crisi esdevenen oportunitats”.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, destaca ajudes com la de la sostenibilitat i la digitalització: “Arran de la covid, des de l’Ajuntament hem treballat perquè molts negocis facin el salt definitiu a les tecnologies actuals per ser més productius i més respectuosos amb el medi ambient”. I afegeix: “El treball colze a colze amb els agents econòmics del territori fa que puguem crear sinergies i promoure projectes que generin ocupació del nostre veïnat”.

Catàleg digital

Les subvencions, que es poden consultar també en un catàleg digital, tenen un pressupost total de 275.212,4 €:

  • Pel foment de l’ocupació. Ajudes per a totes les empreses de qualsevol municipi que contractin persones desocupades de Sant Vicenç dels Horts per un període mínim de 12 mesos ininterromput. L’ajut pot ser de fins a 7.500 € en dos anys. Totes les persones contractades han de rebre el sou mínim del sector i, en cap cas, aquest pot ser inferior a 1.064 € bruts mensuals per 14 pagues.
  • Per la sostenibilitat i la digitalització. Es tracta d’una subvenció destinada a finançar activitats que incentivin i promoguin la transformació digital i la realització de diagnosis i l’execució de projectes en el sector industrial destinades a reduir les emissions de diòxid de carboni mitjançant la millora de l’eficiència energètica. Se subvencionaran les despeses fetes entre l’1 de novembre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022. La subvenció cobrirà un 75% del cost de la despesa. La quantia màxima és de 1.000 euros en el cas de les subvencions per les empreses locals i 2.000 euros per a les empreses del polígons vicentins.
  • Pel comerç. Hi ha ajudes per a la modernització i per a la nova implantació d’establiments comercials i de serveis a Sant Vicenç dels Horts.
  • Pel foment de l’agricultura. Consten de cinc línies d’ajuts: 1. per a l’ampliació d’explotacions agràries existents i la incorporació de nova pagesia; 2. per a fomentar la disponibilitat de terrenys per a l’activitat agrària professional; 3. per a la transició a la producció agrària ecològica; 4. per a inversions que contribueixin a la modernització, innovació i millora de les explotacions agràries; i 5. per a la transformació digital del teixit productiu local.
  • Per a emprenedoria. Aquesta subvenció s’adreça a persones empadronades a Sant Vicenç dels Horts amb una antiguitat mínima de 6 mesos a data de la convocatòria i que iniciïn una nova activitat econòmica com a personal autònom; és a dir, que s’hagin donat d’alta d’autònom en els períodes compresos entre el maig de 2021 i l’abril de 2022.
  • Per la línia d’ajudes “Emprendre en femení”. Se’n poden beneficiar també totes aquelles dones titulars d’un establiment comercial o de serveis, privats amb atenció al públic, localitzats a Sant Vicenç dels Horts i que hagin iniciat la seva activitat econòmica durant els anys 2019, 2020 i 2021.

 

Per a més informació cal trucar al 93 680 71 00.

Posted in Ocupació i empresa