Feminicidis

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts expressa el seu condol a la família de la dona assassinada a Cornellà, víctima de la violència masclista

  • El consistori cornellanenc ha convocat una manifestació per avui a les 19 h, a la plaça de Catalunya, per condemnar aquests fets tràgics succeïts en plena Festa Major

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i condemna profundament l’assassinat masclista d’una dona de 39 anys a Cornellà, apunyalada fins a la mort per la seva parella en el domicili que ambdues persones compartien amb la seva filla, de només dos anys i present també en el moment dels fets.

El consistori de Cornellà ha emès un comunicat per convocar la ciutadania aquesta tarda, a les 19 h a la plaça de Catalunya, com a repulsa d’aquests fets tràgics succeïts en plena Festa Major. Des de Sant Vicenç dels Horts, l’Ajuntament expressa el seu condol a la família de la dona assassinada.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.

En cas d’emergència, truqueu al 112.

També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).

El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.

A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

Concentració a la plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar tots els casos de violència masclista, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes. Així, s’anima a tota la ciutadania a participar de l’acte que es farà el pròxim 5 de juliol, a les 20 h.

Posted in Igualtat