L’Ajuntament demana la col·laboració de l’hostaleria i la restauració per millorar el reciclatge d'envasos de vidre

L’Ajuntament demana la col·laboració de l’hostaleria i la restauració per millorar el reciclatge d’envasos de vidre

  • S’estan lliurant cubells gratuïts per facilitar la separació dels residus de vidre als establiments

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts engega una nova campanya d’impuls de la separació, recollida selectiva i reciclatge dels residus, en aquest cas dirigida al sector de l’hostaleria i la restauració. Per facilitar que els establiments d’aquest àmbit puguin separar millor els residus de vidre, amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio es repartiran diversos cubells, de manera totalment gratuïta. Es poden sol·licitar trucant al 900 555 700 o escrivint a atencion.ecovidrio@ecovidrio.es.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot Espanya, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

La regidora de Medi Ambient i Transició Energètica, Mireia Vergés, ha recordat: “Millorar la recollida selectiva requereix de la col·laboració de l’administració, els comerços i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé clau per combatre l’emergència climàtica”.

La iniciativa ha arrencat aquesta setmana i s’allargarà fins a finals al Nadal. En aquest període, un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran alguns dels establiments el sector HORECA (bars, restaurants, cafeteries, etc.) de la ciutat amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus. 

L’obligació de separar

L’Ajuntament recorda que els establiments comercials tenen l’obligació de separar correctament els residus, tal com es disposa a l’Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana de Sant Vicenç dels Horts. Es repartiran cartes als establiments informant de tot plegat, i emfatitzant que tenen a disposició el SIAE (Servei Integral d’Atenció a l’Empresa), situat a Can Comamala (carrer de Jacint Verdaguer 105-113), per resoldre qualsevol dubte o necessitat que tinguin.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea marca que al 2025 es reculli selectivament el 55% dels residus. L’any 2022 es va arribar al 37,2% de recollida selectiva a Sant Vicenç dels Horts.

Posted in Medi ambient