L’Ajuntament desactiva el pla d’emergències municipal per risc d’incendi

  • El consistori reitera la crida a mantenir la prudència per evitar focs forestals.

 

Sant Vicenç dels Horts desactiva el Pla d’Emergències Municipal per risc d’incendi i ho deixa en prealerta. El pla es va activar fa una setmana, l’11 d’agost, arran l’onada de calor dels últims dies. Les temperatures ja han baixat i tornen a ser les habituals de l’estiu, però el risc d’incendi forestal encara és important, de manera que el Comitè Municipal d’Emergències ha acordat aquest matí desactivar el pla d’emergències i deixar-ho en prealerta.

 

Igualment, Protecció Civil de la Generalitat també ha desactivat el Pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i ho manté en prealerta perquè, tot i la millora de les condicions meteorològiques, la falta de pluges i la sequedat de la vegetació fan que el risc d’incendi encara sigui elevat.

 

En aquest sentit, el consistori fa una crida a la ciutadania a mantenir la prudència i la col·laboració que hi ha hagut durant l’última setmana per evitar situacions de risc d’incendi forestal.

 

Alguns dels consells preventius que cal seguir són:

 

  • No llenceu cap burilla a terra, ni caminant ni des del vehicle, encara que sembli apagada.
  • Si aneu al medi natural amb vehicle particular, aparqueu als espais habilitats. Deixeu lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari.
  • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades i no llanceu coets ni petards en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • Si detecteu una columna de fum truqueu immediatament al 112.
Posted in Salut i seguretat