L’Ajuntament dona suport a les entitats que organitzen els casals d’estiu amb noves subvencions

  • Totes les nenes i nens de Sant Vicenç dels Horts tindran accés amb igualtat d’oportunitats a les activitats de lleure i socioeducatives d’aquest estiu

Enguany tornen la majoria d’activitats d’oci, lleure i esportives que organitzen les entitats vicentines durant els mesos d’estiu, destinades als infants i joves. Els Casals d’Estiu s’han hagut d’adaptar a la realitat pandèmica i, tot i que les mesures restrictives han millorat molt les darreres setmanes, encara hi ha protocols a seguir que han complicat i encarit l’organització de les activitats.

Amb l’objectiu de garantir que tots els infants del municipi tinguin accés a aquests casals, i donar a suport a les entitats que els organitzen, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha donat continuïtat a les ajudes que van iniciar-se l’any 2020, que s’atorgaran mitjançant convenis. Així, les famílies no han d’afrontar cap sobrecost per l’encariment de l’organització de les activitats.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras , considera que “ Els Casals d’Estiu incideixen significativament en l’increment de l’èxit escolar i la cohesió social ”, per aquest motiu afirma: “ Donem suport a la seva tasca, que s’ha vist molt afectada per la crisi de la COVID-19, i així podran centrar els esforços en l’activitat en sí ”. La regidora ha volgut remarcar que “ el Govern Municipal treballarà sempre amb l’objectiu prioritari de garantir la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves ”.

Així, les entitats que organitzen els casals podran centrar-se en treballar amb els infants i joves i comptaran amb el suport institucional per costejar diverses despeses:

• Costos de monitoratge.
• Despeses de gestió i administració.
• Assegurances i material fungible.
• Recursos humans i materials (EPIs) necessaris per a l’adopció de les mesures de prevenció i higiene
• Despeses relatives a la neteja i desinfecció dels espais utilitzats pel casal (despeses de personal i de material).
• Despeses relatives a les sortides/excursions que es duran a terme durant el casal d’estiu: costos de les entrades (p.ex. entrades a la piscina), així com els costos relatius al transport (autocars).

D’aquesta manera, aquest ajut econòmic possibilitarà poder atendre a tots els de nens, nenes i adolescents usuaris de l’entitat. Podeu consultar totes les activitats que s’organitzen al municipi en aquesta guia .

Posted in Educació