L’Ajuntament i Ciments Molins acorden donar continuïtat a diversos projectes socioeducatius amb un nou conveni

  • Es pretén fomentar, entre d’altres iniciatives, l’ocupabilitat juvenil a través de la formació, i la igualtat d’oportunitats amb l’atorgament d’ajuts i beques

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l’empresa Ciments Molins han signat un nou conveni de col·laboració per continuar desenvolupant accions socioeducatives. Ambdues institucions col·laboren des del 2018 amb acords bianuals per impulsar diversos projectes que, sobretot, donen suport a l’emancipació i a la igualtat d’oportunitats de la població juvenil. Com que el balanç del darrer conveni es considera molt positiu, el consistori ha decidit renovar-lo i seguir treballant conjuntament amb l’empresa.

Dins de les actuacions concretes que s’han desenvolupat en la darrera addenda del conveni, destaquen les següents:

  • Facilitar la incorporació al mercat de treball dels joves del municipi, a través de pràctiques dins la companyia (FP Dual), i incorporant personal a l’empresa. S’han beneficiat sis joves. També s’ha fet una col·laboració amb les jornades FP Empresa d’assessorament acadèmic, i les ofertes de feina que genera l’empresa s’inclouen a la borsa municipal.
  • Esponsorització d’activitats d’un ampli espectre d’entitats, tant privades com públiques, que actuen en entorns molt diversos. En concret, activitats de l’Handbol Sant Vicenç i el Club BTT La Família, de les quals s’han beneficiat unes 1.400 persones.
  • Revitalitzar l’activitat comercial i econòmica del municipi. A mode de exemple, l’empresa va participar, entre altres companyies i conjuntament amb el Departament de promoció econòmica de l’Ajuntament i l’AMB, en un projecte d’identificació d’oportunitats i necessitats pel desenvolupament econòmic del municipi. Per al proper any es planteja també posar en valor la participació d’empreses de “km 0” en el subministrament de productes i serveis a Ciments Molins.
  • Participació activa en iniciatives d’acció social, com ara el Programa Sport2live, de prevenció de conductes de risc i d’oci positiu per a joves, a partir de beques per entrenaments esportius i de la participació en diverses activitats esportives que es duen a terme en espais municipals cedits per l’Ajuntament (Pista Francesc Macià, Pista Ronald Koeman, pati del col·legi Mare de Deu del Rocío i piscina Sant Antoni).

Rehabilitació d’instal·lacions elèctriques

Per altra banda, s’està treballant en dur a terme el projecte conjunt amb el centre educatiu Salesians i l’Associació de Veïns de Sant Josep per a l’adequació elèctrica del local de l’associació veïnal. Ja està acordada la reunió per posar a disposició de l’associació els recursos per iniciar l’execució del projecte.

Posted in Joventut i infància, Ocupació i empresa