L’Ajuntament inaugura l’Oficina Municipal Antiracista, d’Interculturalitat i Drets Civils

  • El nou servei, ubicat a La Foneria, té com a objectiu oferir una vida digna i en condicions d’igualtat a totes les persones que viuen a Sant Vicenç dels Horts

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, mitjançant el seu Departament de Justícia Global i Drets Civils, va inaugurar l’11 de gener l’Oficina Municipal Antiracista, d’Interculturalitat i Drets Civils, ubicada a l’edifici municipal de La Foneria (carrer Claverol 6-8). El nou servei desplegarà les polítiques públiques que tinguin com a objectiu oferir una vida digna i en condicions d’igualtat a totes les persones que viuen al municipi.

La iniciativa, pionera a tota Catalunya, està dotada d’un pressupost de 200.000€ pels pròxims 4 anys, finançats íntegrament pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, del qual depèn les polítiques d’Antiracisme, Migracions i Refugi. La nova Oficina Municipal Antiracista, d’Interculturalitat i Drets Civils, estarà dirigida per l’expert en migracions Rafa Crespo i la vicentina Laura García Chapa, ambientòloga i antropòloga social i cultural.

La regidora de Justícia Global i Drets Civils, Inma Moyano, ha assegurat: “Aquest servei l’Ajuntament ja l’estava donant, però ara, a més, hem incorporat un espai físic per acollir i acompanyar les persones discriminades per raó d’ètnia, cultura o altres motius. Sant Vicenç dels Horts és un municipi conscienciat amb els Drets civils, com demostra les 11 edicions de la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada, però ara a més sumem aquest servei diari i de proximitat”.

 Els objectius del nou servei són:

  • Denunciar, prevenir i erradicar la vulneració de drets provocada pel racisme estructural, especialment a les institucions, però també en tots els prestadors de serveis i al si de la vida pública.
  • Incorporar la mirada transversal i interseccional de les persones racialitzades, migrades i/o refugiades a les polítiques públiques, nodrint-les de les diverses trajectòries, sabers i experiències viscudes.
  • Acompanyar les persones migrades per garantir la igualtat de tracte i el dret a viure amb dignitat, seguretat i autonomia, lliures d’explotació, de maltractaments i de tota mena de discriminació.
  • El compromís amb els drets humans de Sant Vicenç dels Horts, membre fundador del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que es tradueix també en la coresponsabilitat per la garantia del dret d’asil en condicions de dignitat i igualtat per a totes les persones refugiades a Catalunya.

La nova oficina prestarà servei els dimarts i dijous amb cites concertades a través del correu: oficinaantiracista@svh.cat

Posted in Sense categoria