L’Ajuntament millora el clavegueram del carrer de Girona per evitar les acumulacions d’aigua a la via

A partir del 24 d’octubre s’iniciaran els treballs per millorar la capacitat d’intercepció d’aigües superficials del carrer de Girona, i així solucionar el problema de les inundacions al carrer, especialment a l’encreuament d’aquest carrer amb la via del Ferrocarril (pont de la Virgen de la Soledad). És habitual que quan hi ha pluges intenses aquest espai quedi negat, obligant a la Policia Local a restringir el pas temporalment.

El projecte compta amb un pressupost de prop de 65.000 euros i s’inclou dins del Pla de Sostenibilitat Ambiental promogut pel consistori. “És una actuació important i llargament reivindicada pel veïnat”, explica el regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista, qui ha afegit: “Ho solucionarem i seguirem invertint perquè la ciutat sigui més accessible, còmoda i segura per a totohom”.

Els treballs consistiran en la instal·lació de reixes de captació d’aigua als carrers E i de Barcelona, per reduir l’escolament fins el punt baix. Aquestes reixes cobriran tot el vial i es connectaran als pous existents als inicis del carrer. També s’ampliarà la que hi ha just a sota del pont. Per altra banda, se substituiran els tubs per uns de major dimensió.

Afectacions a la mobilitat

Aquestes feines s’allargaran diversos dies i provocaran afectacions a la mobilitat. Es requerirà el tall d’un carril de circulació en sentit al polígon del Molí dels Frares, del 24 al 29 d’octubre (fase 1). L’itinerari alternatiu serà pels carrers de Mossèn Jacint Verdaguer i d’Antoni Mampel, l’av. del Ferrocarril, la trav. de Barcelona i el c. d’Albacete.

Més endavant s’haurà de tallar un altre carril de circulació en sentit al c. de Mossèn Jacint Verdaguer, del 2 a l’11 de novembre (fase 2). L’itinerari alternatiu serà pel c. d’Albacete, la trav. de Barcelona i pels carrers d’Antoni Mampel i de Barcelona. L’accés al polígon de la Bofarull es garanteix pel c. de Barcelona.

Pel que fa al transport públic, es preveu l’afectació a les línies SV1, SV2, ESC i L60, tal i com es detalla a continuació:

  • Línies SV1 i SV2 del Santvibus: Desviament del 24 d’octubre a l’11 de novembre (fases 1 i 2). Deixaran de circular pels carrers de Girona i d’Albacete, en el tram adjacent a l’escola Sant Josep. L’accés i sortida al barri de Sant Josep es realitzarà pel c. d’Antoni Mampel.
  • Línia ESC del Santvibus: Desviament del 24 al 28 d’octubre (fase 1). Deixarà de circular pel c. de Girona i ho farà pel c. de Barcelona, el nus de Quatre Camins, la ctra. N-340 i els carrers D i B. Avançarà la sortida de l’estació FGC Sant Vicenç 5 minuts: a les 7.15 h en comptes de les 7.20 h.
  • Línia interurbana L60 Sentit Molins de Rei: desviament del 24 al 28 d’octubre (fase 1). Deixarà de circular pels carrers de Girona, E i C i ho farà pel c. de Barcelona, el nus de Quatre Camins, la ctra. N-340 i el carrer D.
  • Línia interurbana L60 Sentit Sant Joan Despí: desviament del 2 a l’11 de novembre (fase 2). Deixarà de circular pels carrers de C, E i Girona i ho farà per la ctra. N-340, el nus de Quatre Camins i el c. de Barcelona.
Posted in Medi ambient, Territori i mobilitat