Ple ordinari de juliol

L’aprovació provisional de les ordenances fiscals per a l’exercici 2024, punt destacat del Ple municipal

  • També es presentarà una moció per la resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel, i una altra per reconèixer la il·legitimitat i il·legalitat dels Tribunals Franquistes
  • El Ple serà demà, 19 d’octubre, a les 18.30 h a la Casa de la Vila, i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube)

El Ple municipal ordinari d’octubre debatrà l’aprovació provisional de les ordenances fiscals de nova imposició i de les modificacions de les ordenances fiscals i reguladores de preus públics per a l’exercici 2024.

La sessió començarà a les 18.30 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

Resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel

També se sotmetrà a valoració dels regidors i regidores la proposta de resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel i el respecte a la legalitat internacional. La iniciativa, presentada pels grups municipals de PSC i Sant Vicenç en Comú-Podem, exigeix el cessament dels bombardejos i un alt el foc a Gaza; denuncia els plans de setge i aïllament total i invasió terrestre que està preparant el govern d’Israel, condemna els crims contra civils; rebutja els atacs atroços que ha llançat Hamàs contra la població civil israeliana, així com la represàlia massiva i indiscriminada sobre la població Gaza que està fent l’exèrcit israelià; exigeix a l’Estat d’Israel el fi de l’apartheid i l’ocupació de territori palestí, i el compliment de les resolucions de l’ONU; defensa la creació d’un estat palestí viable, i reclama que la solidaritat i suport humanitari al poble palestí continuï per part de totes les institucions.

Reconèixer la il·legitimitat i il·legalitat dels Tribunals Franquistes

Un altre dels punts rellevants del plenari serà la proposta de resolució, presentada també per PSC  i Sant Vicenç en Comú – Podem, per reconèixer la il·legitimitat i la il·legalitat dels Tribunals Franquistes i el caràcter nul de totes les condemnes i sancions. Aquest punt també inclou el compromís de l’Ajuntament d’informar la ciutadania i difondre els drets de les víctimes, creant els instruments d’assessorament i acompanyament oportuns; revisar els elements contraris a la memòria democràtica, com edificacions o topònims del nomenclàtor; retirar la concessió de reconeixements, honors i distincions que resultin manifestament incompatibles amb els valors democràtics; així com promoure activament polítiques integrals de memòria democràtica.

Renúncia del regidor Miguel Angel Camacho

En el Ple d’octubre es formalitzarà la renúncia al càrrec de regidor Miguel Angel Camacho Vega, de Junts X Sant Vicenç.

Audiència Pública

Una setmana després del Ple municipal, el 26 d’octubre, se celebrarà l’Audiència Pública a la Sala de Plens a les 18.30 h.

Posted in Ple municipal