Les aplicacions per a l’aparcament metropolità arriben a Sant Vicenç dels Horts

  • L’app AMB Aparcament Metropolità facilita als usuaris la gestió i el pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades de l’àmbit metropolità de manera segura: sense contacte
  • Aquesta aplicació gestiona més de 93.200 places d’aparcament en zones regulades de 14 municipis i progressivament s’estendrà a la resta de la metròpolis de Barcelona
  • L’app SPRO també es pot fer servir a partir d’ara a Sant Vicenç dels Horts

L’aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità amplia el seu abast i des d’aquesta setmana ja funciona a Sant Vicenç dels Horts, fruit d’un conveni amb l’Ajuntament del municipi, de manera que ja es pot abonar el pagament de les zones blaves del nucli urbà amb aquesta aplicació a través de dispositius mòbils.

L’objectiu d’aquesta eina és unificar el model d’aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment per cada municipi. Aquest fet dificultava l’aparcament, ja que feia necessari descarregar-se una app per cada municipi on es volia estacionar el vehicle. L’app AMB Aparcament Metropolità també ofereix una solució segura perquè permet pagar sense contacte.

Fins ara l’app estava activa en 13 municipis metropolitans: Badalona (1.195 places), l’Hospitalet de Llobregat (7.808 places), Castelldefels (5.757 places), Esplugues de Llobregat (2.174 places), Gavà (171), Sant Joan Despí (2.238 places), Sant Just Desvern (747 places), Santa Coloma de Gramenet (235 places), Barcelona (67.496 places), Montgat (1.929 places), el Prat de Llobregat (1.745 places), Sant Adrià de Besòs (307 places) i Sant Boi de Llobregat (1.131 places). Ara el servei ja està disponible també a Sant Vicenç dels Horts, amb 301 places. En total, l’app integra 93.234 places i és present en 14 municipis de la metròpolis de Barcelona.

L’app presenta dos grans avantatges: el primer, un estalvi de temps, ja que no cal anar a buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l’usuari només paga pel temps real d’estacionament, perquè no fa un prepagament al parquímetre. Així mateix, també permetrà aplicar descomptes amb més facilitat als vehicles ambientalment més sostenibles.

Per utilitzar el servei, l’usuari s’ha de descarregar l’app gratuïta AMB Aparcament Metropolità, disponible per a iOS i Android, i introduir-hi les dades personals, les de pagament i les del vehicle. Aquesta gestió només cal fer-la una vegada. Posteriorment, cal escollir al mapa el tipus de plaça i seleccionar el vehicle que correspongui. Un cop fet això, l’app mostrarà la data i l’hora d’inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d’estacionament. Durant l’estacionament, l’aplicació indicarà l’import en temps real. Quan l’usuari finalitzi l’aparcament, podrà fer el pagament i veure’n el comprovant. A més, en tot moment disposarà de l’historial d’operacions.

L’app AMB Aparcament Metropolità ha arribat a gairebé 35.000 usuaris actius mensuals. Durant l’últim semestre del 2023 va registrar 428.969 operacions, un 36 % més respecte al quart trimestre del 2022.

SPRO a Sant Vicenç dels Horts

També ha arribat a Sant Vicenç dels Horts SPRO, l’aplicació mòbil per a professionals que treballen a  Barcelona i la seva àrea metropolitana. Serveix per unificar i millorar la gestió i l’estacionament a les places destinades a la distribució urbana de mercaderies (DUM). Amb aquesta aplicació, desenvolupada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM), els professionals poden concentrar la gestió de l’estacionament dels seus vehicles comercials en una única app per a tota la metròpolis de Barcelona.

SPRO també està activa a Badalona, Barcelona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat.

L’app és gratuïta i està disponible tant per a dispositius iOS com Android. En total, sense tenir en compte la ciutat de Barcelona, durant el quart trimestre del 2023 va registrar 172.324 operacions. L’any 2023 es va tancar amb 677.166 operacions, un 16 % més que el 2022.

Amb el desplegament d’aquesta app, l’AMB dona resposta a la reivindicació històrica del sector per avançar cap a l’harmonització de les condicions de càrrega i descàrrega a la metròpolis de Barcelona. 

Juntament amb la posada en servei d’ambdues aplicacions, l’AMB ha instal·lat 34 senyals d’estacionament regulat i 58 senyals per a 29 zones de càrrega i descarrega arreu del municipi, finançades amb fons Next Generation.

Posted in Territori i mobilitat