El jovent de Sant Vicenç dels Horts decideix com invertir 12.000 euros del pressupost municipal

  • Més de setenta joves, amb edats compreses entre els 12 i els 29 anys, van acudir a l’Assemblea Jove, celebrada el 15 de març al Poliesportiu Municipal Sant Josep
  • Es va celebrar la primera Assemblea + Jove, reservada a les entitats socioeducatives Centro Amigos, Centre Diari Sant Josep i Bayt al-thaqafa.

En una mostra de democràcia directa i participació ciutadana, el jovent de Sant Vicenç dels Horts, amb edats compreses entre els 12 i els 29 anys, van tenir l’oportunitat de decidir en què invertir 12.000 euros del pressupost municipal. Aquesta iniciativa es va dur a terme en l’Assemblea Jove SVH 2024 i en la primera Assemblea + Jove, celebrades a la pista annexa del Poliesportiu Municipal Sant Josep el passat 15 de març, i que van ser la culminació del procés participatiu.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde, Miguel Comino, el regidor de Joventut, David Ruiz, i la regidora de Participació, Civisme i Convivència, Paqui Capellades. 73 joves van presentar fins a sis propostes guanyadores, cadascuna dotada amb 2.000 euros de pressupost. En el cas de la primera l’Assemblea + Jove, hi havien destinats 1000 euros per cadascuna de les tres entitats socioeducatives participants: Centro Amigos, Centre Diari Sant Josep, i Bayt al-thaqafa.

Les propostes guanyadores de l’Assemblea Jove SVH 2024, amb un cost de 2000 euros cadascuna, van ser:

  • IV edició del torneig de freestyle 620 Battle (x Gold Battle)
  • Taller de tatuatge
  • Llobregat Goes Tekno
  • Activitat de Paintball
  • Sortida a karting i làser tag
  • Piofest concert

Mentre que la proposta guanyadora de l’Assemblea Més Jove, amb 1000 euros per a cada entitat, va ser Port Aventura.

L’alcalde, Miguel Comino, va destacar en la benvinguda a l’acte: “És la setena edició d’aquesta Assemblea Jove, i observem una millora significativa en la comprensió del procés i en la qualitat de les propostes presentades”. L’alcalde va fer notar que en aquest pressupost participatiu “per primer cop s’han apartat 1000 euros per a cada una de les entitats socioeducatives”.

Després de l’acte, el regidor de Joventut, David Ruiz, va donar les gràcies “al jovent de Sant Vicenç dels Horts per la implicació i, especialment, als departaments d’Infància i Joventut i Participació Ciutadana, a l’Espai La Capella, el Servei d’Acompanyament Jove i a l’equip d’agents cíviques. Sense la vostra feina, res hagués estat possible!”

Posted in Joventut i infància