Les polítiques d’habitatge centraran part del debat en el Ple municipal d’abril

Les polítiques d’habitatge centraran part del debat en el Ple municipal d’abril

  • Es tractarà de la urbanització de la zona que ocupa l’actual polígon de la Bofarull, del reforç de l’Oficina municipal d’Habitatge i de la borsa de mediació per al lloguer social
  • La sessió serà avui, 20 d’abril, a les 19 h a la Casa de la Vila i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube)

Les polítiques d’Habitatge tindran un paper protagonista durant el Ple municipal ordinari del mes d’abril. En especial el debat sobre el protocol d’intencions per a l’impuls al desenvolupament urbanístic de l’àmbit denominat “Porta Nord” de Sant Vicenç dels Horts. Es tracta de la zona que ocupa l’actual polígon de la Bofarull, al final del carrer de Barcelona fins a la riera de Cervelló. Aquest polígon es considera obsolet, i el Ple ja va impulsar un canvi en el Pla General Metropolità per transformar-lo en una zona residencial, amb equipaments i zones verdes. El Ple debatrà ara un protocol amb diverses administracions per desenvolupar els següents passos.

La sessió començarà a les 19 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

Renovació de l’Oficina municipal d’Habitatge

El Ple debatrà l’addenda de pròrroga del conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per l’oferiment dels serveis de l’Oficina municipal d’Habitatge. D’aquesta manera es garanteixen els recursos per seguir oferint aquest servei de qualitat. Ubicada a la Foneria (carrer del Claverol, 6-8), l’oficina ofereix informació i assessorament a la ciutadania sobre recursos per a l’accés i el manteniment dels habitatges. També dona suport als tràmits per sol·licitar ajudes i subvencions.

Continuïtat del Programa de Mediació per al Lloguer Social

Lligat amb el punt anterior, el Ple també debatrà l’addenda de pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament, relatiu al Programa de mediació per al lloguer social per a l’any 2023. D’aquesta manera, es garanteix la continuïtat d’aquest programa que busca que les persones propietàries d’immobles buits els disposin per al lloguer social, amb la garantia de l’administració. Al fer-ho també reben bonificacions fiscals.

Pla de prevenció de drogues i addiccions

Per últim, també es debatrà el Pla de prevenció de drogues i addicions, destinat a la població jove de Sant Vicenç dels Horts. És un document marc que inclou una diagnosi a partir de l’anàlisi de la realitat del municipi, fent una aproximació integral a les necessitats en aquest àmbit i una avaluació de les polítiques desenvolupades; i dona eines destinades a la prevenció i la lluita contra les drogues i els seus danys associats.

 

No hi haurà Audiència Pública

Les audiències públiques que se celebren a l’auditori del Molí dels Frares no se celebraran fins al proper mandat. Així, no n’hi haurà ni a l’abril ni al mes de maig, quan seran les eleccions.

Posted in Ple municipal