Miguel Comino: “Hem de seguir defensant els valors de la democràcia davant d’aquells que l’amenacen”

  • Durant la commemoració de l’Onze de Setembre, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha defensat el sistema democràtic i la diversitat de la societat vicentina i ha reivindicat el model d’immersió lingüística

Sant Vicenç dels Horts ha commemorat aquest migdia la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional a la plaça de la Vila. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha pronunciat un discurs carregat de reivindicació i crida per defensar el model de societat democràtica: “Un sistema democràtic que ens ha permès avançar com a societat i del que hem de sentir-nos molt orgullosos i orgulloses”. El batlle ho ha alertat davant “la intolerància i les visions retrògrades i homogenitzadores” que es tornen a manifestar políticament en els darrers temps. I la recepta, per Comino, és clara: “És fonamental continuar reconeixent i fomentant la diversitat. Cal promoure espais de trobada on tothom tingui veu perquè ens mou un objectiu comú: seguir defensant els valors de la democràcia davant d’aquells que l’amenacen”.

En aquest sentit, Miguel Comino ha posat un exemple “d’organització col·lectiva per aconseguir i consolidar drets”, com és la immersió lingüística dins del model d’escola catalana. El batlle ha transmès un missatge clar: “Tot i l’obsessió de l’extrema dreta, a Catalunya la diversitat lingüística mai ha estat un problema; al contrari, la diversitat és motor de riquesa i d’orgull, no pas d’enfrontament”. L’alcalde ha demanat fer front a aquests reptes “per enfortir, encara més, la nostra democràcia”.

L’esdeveniment s’ha iniciat amb la hissada de la Senyera. L’atleta vicentina Raquel Parrado Romero l’ha lliurat a l’alcalde i tot seguit el batlle l’ha entregada a l’Inspector de la Policia Local, José Antonio Lorenzo, qui ha estat l’encarregat d’hissar-la. Durant el procés s’ha entonat el Cant de la Senyera, a càrrec de l’Orfeó Vicentí i Som Cor del Centre Catòlic, i la Coral El Llessamí de la Societat Cultural La Vicentina.

L’acte ha acabat amb Els segadors, interpretat per les entitats corals. A més de les entitats esmentades, també han participat en l’acte els gegants Vicenç i Coloma, de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts, i el Mamut, de la Colla de Diables Àngels Diabòlics, així com la colla castellera de Sant Vicenç dels Horts, Carallots. Pel que fa a la representació política, han assistit les formacions municipals de PSC SV+ Verds, Sant Vicenç en Comú Podem i Junts per Sant Vicenç, mentre que VOX no ha comparegut.

En acabar, el públic assistent ha pogut gaudir del concert de sardanes a càrrec de l’Agrupació Sardanista de Sant Vicenç dels Horts (ASSVI) i la Cobla Mediterrània.

Posted in Cultura