Miguel Comino: “Treballem fortament amb una prioritat, la d’estar al servei de les persones”

  • L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha presidit l’acte institucional de la Diada, on ha destacat la importància de sumar esforços en favor del municipi

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha presidit aquest matí l’acte institucional de la Diada, que ha comptat amb la presència de membres del plenari, el cap de la Policia Local, veïnat i representants d’entitats. Després de dos anys marcats per la pandèmia, l’acte s’ha celebrat per fi amb normalitat però l’alcalde ha insistit en la necessitat de continuar treballant solidàriament “perquè les institucions europeues ens avisen que venen temps complicats i com a ciutadania cal que ens unim per treballar en favor del municipi”. El batlle ha insistit en sumar esforços per vèncer “la gravetat que ens ha provocat la guerra d’Ucraïna i l’increment de la inflació”. “Cal que els vicentins i les vicentines treballem fortament amb una prioritat: estar al servei de les persones”, ha afegit l’alcalde, per recordar que “aquest darrer any Sant Vicenç ha mostrat que és una ciutat d’acollida amb persones que han vist com el seu país entrava en guerra”.

A l’acte hi ha participat l’Orfeó Vicentí i Som Cor del Centre Catòlic, la Coral El Llessamí de la Societat Cultural La Vicentina, la Colla de Diables Àngels Diabòlics, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts, la Colla Castellera Carallots i l’Agrupació Sardanista de la ciutat. El batlle ha agraït la col·laboració de ciutadania i entitats i ha destacat Sant Vicenç dels Horts com a ciutat d’acollida, marcada per la diversitat i la riquesa cultural: “En els poc més de nou quilòmetres quadrats del territori hi viuen més de 28.000 persones dels cinc continents. Al nostre veïnat tenim representada bona part del planeta. Aquí convivim vicentins i vicentines de naixement i d’elecció”.

L’acte s’ha iniciat amb el lliurament de la senyera per part de la presidenta de l’Orfeó Vicentí, Montse Badosa Prats, qui l’ha donada a l’alcalde i aquest, a la Policia Local. Mentre s’ha hissat, l’Orfeó Vicentí, Som Cor i la Coral El Llessamí han entonat el Cant de la senyera. Després del discurs institucional, les tres corals han cantat Els Segadors. Posteriorment s’ha celebrat una ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista, amb l’actuació de la Cobla Mediterrània.

Desena edició dels Horts de Poesia

Els actes commemoratius van iniciar-se ahir dissabte, amb la celebració de la desena edició del Festival Internacional Horts de Poesia. Es va fer un recital a la plaça de la Vila amb la participació de Jordi Julià, Goya Gutiérrez, Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda; també es van projectar els clips de Marc Alegre i Josep Sagristà. El festival Horts de Poesia està coordinat pels vicentins José Antonio Arcediano, Jordi Boladeras i Josep Sagristà, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

 

 

Posted in Cultura