Pas endavant per ampliar de dos a quatre carrils l’accés a l’autovia A2 des de la rotonda de les Ovelletes

  • Avui s’han aprovat les expropiacions de diversos terrenys necessaris per millorar la mobilitat al municipi

El Ministeri de Foment i l’Ajuntament continuen avançant per fer realitat les obres que milloraran una de les principals vies d’accés a la ciutat, la rotonda de les Ovelletes. Avui s’han signat les expropiacions d’uns terrenys per poder ampliar de dos a quatre els carrils del tram que hi ha entre les Ovelletes i la rotonda d’accés a l’A2. Això permetrà esponjar el trànsit i resoldre definitivament un problema històric a la ciutat, les retencions en hora punta en un punt on conflueixen tres vies principals: la carretera de Sant Boi, la carretera de Torrelles i el vial que connecta amb l’A2 per anar cap a Barcelona i altres poblacions.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona també transformarà la rotonda de les Ovelletes, gràcies a l’actuació conjunta i coordinada entre administracions. Entre les actuacions més destacades hi ha la construcció de dos passos soterranis per a vianants i ciclistes, per connectar Can Sàbat amb el camí de la riera de Torrelles. Aquest pas es farà amb un sistema de rampes per facilitar també l’accés de ciutadania amb mobilitat reduïda. Amb aquest passadís, es podrà eliminar l’actual semàfor i, per tant, el trànsit de vehicles que ve de Torrelles serà més fluid.

Així mateix, es construirà un nou pont segregat per als vianants i els ciclistes sobre la riera de Torrelles, que connectarà amb la vorera en sentit a Santa Coloma de Cervelló i que tindrà una amplada superior a la de l’actual pont. La rotonda de les Ovelletes creixerà i es desplaçarà uns metres cap al nord, però mentre durin les obres l’actual glorieta es mantindrà en funcionament.

Posted in Territori i mobilitat